Напишете дума/думи за търсене

Борба с бръчките – класически стил

Няма нужда да се подлагаме на болезнени процедури с игли, пълни с ботокс, или фейслифтинг, за да скрием малко годинки от лицето си. Преди да посегнем към скъпи и некомфортни за сетивата ни операции, нека се огледаме в натуралното. Когато използваме даровете на природата, със сигурност узряваме възрастово доста по-красиво.

Яжте витамин А

Консумирането на храни, богати на витамин А, е един от най-добрите начини за борба с бръчките и дори с акнето. Този „красив” витамин се съдържа в морковите, тиквата, сладките картофи и пъпеша. Прави кожата по-сияйна и намалява тънките бръчици, бори се качествено със свободните радикали. Ще го намерите и в спанака, и в марулята. Хлорофилът, който се съдържа в зелените листни храни, е един от детоксикиращите хранителни агенти. Да не говорим, че отговаря за енергията и красотата. Прибавете към хранителния си режим и витамин С, той е чудесен за кожата.

Кокосово олио около очите

Вместо да използвате суперскъпи антиейдж кремове за пространството около очите, опитайте със сурово кокосово олио. Мастните киселини в него са брилянтни за кожата, особено за тази около сияйния ни поглед. Не го използвайте обаче върху другите участъци на лицето. За тях използвайте хидратиращ крем със слънцезащита. Кокосовото масло е разкошно и за вида на устните ви, освен това мирише вкусно.

Приемайте достатъчно здравословни мазнини

Няма как да сте на нискомаслена диета и да не се сдобиете с бръчки. Разбира се, няма нужда да преяждате с мазно, но ако приемате здравословна доза мазнина на ден, кожата ви ще изглежда здрава и опъната. Подходящи храни са авокадото, бадемите, орехите, семената от коноп, чиа и лен, кокосът и черният шоколад. Недвусмислени източници на такива мазнини са рибите пъстърва, сьомга и писия.

Протеини за красота

Протеинът е жизненоважен за кожата. Той повишава производството на колаген в организма, който прави кожата стегната и я предпазва от бразди и напуквания. Богати на растителни протеини са спанакът, бобовите растения и по-горе изброените семена и храни. Добри количества на животински протеин може да се намери в яйцата и в киселото мляко. Освен това водораслите спирулина са изключително богати на протеин, хлорофил, витамините А и В12. Ако прибавите 1 с.л. прах от спирулина в натуралния си сок, ще се сдобиете с прекрасна кожа, ще елиминирате глада си за сладко, ще намалите честотата на главоболията и умората и ще засилите концентрацията.

Спете за красота

Достатъчно сън за красота и повече водаще съживят кожата ви. Тя мени клетките си и се възстановява, докато сънуваме. Не правете компромиси с външния си вид, подарете му поне 7-8 часа на денонощие активен сън.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X