Напишете дума/думи за търсене

Защо ружът е толкова важен за грима

Много от нас нанасят ежедневно руж на лицето си, но едва ли се замисляме за различните причини, поради които той наистина има специално място в гримьорската ни практика. Ако овладеем разкрасителните тактики на тази помада, със сигурност ще се сдобием с още по-ангелски вид.

Ласкае формата на лицето

Знаете ли, че може да направите най-големия комплимент на формата на лицето си, ако си служите с най-подходящия начин за нанасянето на руж? Ако намирате лицето си за прекалено слабо, нанесете ружа с кръгли движения към центъра на бузите, издърпвайки в посока на ушите. Ако лицето ви е кръгло, започнете от ябълките на бузите, а след това се насочете към слепоочията. Ако искате по-високи скули, то изберете контурен цвят (матиран бронз) и го нанесете в най-външната зона на скулите. После леко отнемете от наситеността му в долната част.

Подчертава цвета

Склонни сме да бъдем дръзки със сенките и червилото си, но нека да оставим от време на време скулите да оберат лаврите. Ако нанесете руж с по-ярък цвят, то със сигурност ще направите скулите си поне веднъж звездата на грима си. Нанесете светлорозов или червеникав руж, който ще извади бляскавостта не само на бузите, но и колорита на грима и яркостта на очите ви.

Сияйност

Подарете си сияен тен, като нанесете руж с повече перлен отблясък в него. Няма спор - бляскавите скули наистина озаряват цялото лице. Ако все пак се изкушите да посегнете към ружа с брокат, а не с перла в него, помислете отново. Знаете, че брокатът може да бъде твърде далеч от изтънчеността.

По-младежко излъчване

Руменината по бузите почти винаги се свързва с игрите от детството и свенливостта на юношеството. В крайна сметка на всички ни се ще да сме по-млади за по-дълго време. Ако нанесете ружа с кръгообразни движения върху ябълките на бузите си, то със сигурност младежкият ви вид ще превземе лицето ви.

Извайва скулите

На всеки му се пада за има високи скули, пръскащи аристократизъм. Ако природата не ви е нагостила с това предястие от естественото си меню, то ружът може да свърши тази работа доста елегантно. Ако сложите руж върху скулите, то със сигурност ще привлечете фокуса към тази благородническа част на лицето ви.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X