Напишете дума/думи за търсене

Фъстъчен тарт

необходими продукти:

12 големи пълнозърнести бисквити

6 с.л. масло

щипка сол

1 3/4 ч.ч. гъста готварска сметана

1 ч.ч. фъстъчено масло

200 г крема сирене

1/3 ч.ч. подсладено кондензирано мляко

ядки по желание

начин на приготвяне:

1. Сложете бисквитите в найлонов плик с цип и ги намачкайте с точилка или ги начупете в купа с ръце. Добавете разтопеното масло и омесете с него бисквитените трохи, така че да попие навсякъде. Ако се налага, добавете още масло.

2. Изсипете трохите във форма с откопчаване и разпределете количеството равномерно с леко притискане на дъното и към стените. Сложете формата във фризера, докато приготвяте пълнежа.

3. Смесете фъстъченото масло, крема сиренето, солта, подсладеното кондензирано мляко, като заделите 2 с.л. от него настрана. Разбийте добре с помощта на миксер или в купата на кухненския робот. Не прекалявайте с разбиването, достатъчно е само да получите хомогенна смес.

4. В отделен съд разбийте 1 ч.ч. сметаната до получаването на пухкав крем. Добавете го към фъстъчената смес и разбъркайте с шпатула.

5. Извадете формата от фризера, откопчайте я, освободете тарта и го намажете с фъстъчения крем. Разбийте и останалата част от сметаната със заделеното мляко и я разнесете отгоре. Оставете в хладилника да се охлади поне за 2 часа. Поръсете с осолени печени фъстъци по желание.

Може да приготвите десерта с класическо маслено тесто за тарт вместо с бисквитена основа. Изпечете го предварително и го напълнете по същия начин с фъстъчения и сметанов крем. Може да добавите начупени фъстъци и към крема.

за още практични съвети, полезна информация, вкусни предложения, интервюта със специалисти по здравословно хранене и срещи с любими кулинарни блогъри търсете списание "Рецепти за здраве"

В новия ни брой ще намерите кулинарни предложения, с които ще впечатлявате и семейство, и гости. Ще научите по какво се различават синтетичните витамини от натуралните и и дали може да заменят разнообразното хранене. Ще разберете повече за коварните храни, които всеки ден консумираме, и какви може да бъдат техните странични ефекти. Тук са и шест ястия с месо, подходящи за лека вечеря.

Ако сте почитатели на вегетарианството, има интересни рецепти и за вас. От страниците ни ще стане ясно кои са най-прочутите сладкиши по света.

Ще ви предложим идеи за нисковъглехидратни палачинки за съботната сутрин. Във всяка рубрика готвим и със суперхрани.

Ще ви срещнем и с кимиона – подценения извор на здраве, а наш специален гост е Славея Николов от Tasty Food for Busy Mums, която споделя рецепти чак от Лондон. От Стаси Петрова, създател на блога „И трохичка не остана“, ще научим какви са сладките й кулинарни попадения от последните месеци.

В броя ще откриете кои са тънкостите при приготвяне на перфектното барбекю – от това как да избирате месото за него през маринатата и до изпичането, както и как да станете виртуози на домашните бургери. Тук е и седмично меню срещу целулит. Ще ви посъветваме как да станете майстори на салатения дресинг. Ще ви срещнем със средиземноморската кухня, сочена като храната на дълголетниците.

От консултанта по хранене и фитнес треньор Страхил Иванов ще разберете как всеки може да изглежда добре с готвена храна и без лишения. А рецептите, които не бива да ви пропускате, са над 100!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X