Напишете дума/думи за търсене

Как да поправим декоративната козметика

Пудрата ви се е разтрошила, сенките за очи са се разпилели, от червилото се е отчупило парченце, забравили сте спиралата за мигли отворена.... Понякога ни се струва по-лесно да изхвърлим повредената декоративна козметика, вместо да я поправим. Но не бързайте – ако е в срок на годност, може да ремонтирате щетите или дори да си направите нови beauty продукти.

Счупено червило

По чиста случайност сте „обезглавили” червилото, след като съвсем скоро сте го купили. Главното е да не се паникьосвате. Имате два изхода. Единият е да върнете на червилото първоначалния вид на стик. За целта първо загрейте го на счупените места с помощта на запалка или сешоар за коса. Когато масата леко се разтопи, ще стане мека като пластилин. Съединете краищата и изгладете формата. Поставете червило в хладилник (не във фризер!) за час – и то отново е готово за употреба. Вторият вариант е да си направите блясък за устни.

Вземете малко бурканче (например от изразходван крем за очи или вазелин), измийте го и го дезинфекцирайте. Сложете в него отчупеното парче червило и го разтопете със запалка или сешоар. В едно бурканче можете да смесите новото червило с остатъци от старо и да добавите капка блясък за устни – така ще получите нов оригинален цвят и текстура. Изстудете получената маса. За нанасяне използвайте четчица или пръсти (като предварително старателно сте измили ръцете си или сте използвали антибактериален гел).

Раздробени пудра, руж, сенки, бронзант

Напълно възможно е да върнете формата на декоративната козметика. За целта ви трябват клечки за суши, лъжица, 70-процентов алкохол и парче найлон. Изсипете частиците от пудра/руж/сенки в кутийка или контейнер, покрийте с найлонче или целофан (за да не се разпилее текстурата) и разтрошете допълнително с помощта на клечки за суши или лъжица. Махнете найлона и добавете 10 капки спирт. Разтрошената текстура ще придобие вид на пластилин – изгладете я с помощта на лъжица, като натискате леко.

Може да смесите различни цветове сенки и руж, но винаги се съобразявайте с цвета на кожата си. Ако искате да получите кремообразна текстура, разтрошете добре грима, докато стане на прах и го изсипете в контейнерче. Добавете вазелин и смесете добре. Може да добавите цветни пигменти или блясък.

Засъхнала спирала за мигли

Ако смятате, че спиралата е изсъхнала преди да изтече срока й на годност, добавете към нея няколко капки средство за дегримиране или овлажняващи капки за очи. След това превъртете няколко пъти четката във флакона. Но имайте предвид, че след тази манипулация ефектът няма да е същият като на нова спирала. Експертите съветват след изтичане на срока за експлоатация (2 – 3 месеца) спиралата да се замени с нова.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X