Напишете дума/думи за търсене

Как да изберем фон дьо тен от ново поколение

Съвременните фон дьо тени притежават почти чудодейни възможности. Те може да направят кожата матова или блестяща, да тушират дефекти, да покрият неравности, да я предпазят от слънце и прах. Козметиката от последно поколение има едно основно качество - разкрасява и в същото време остава невидима. Все едно сме без грим.

Пробвайте директно върху бузата

Когато избираме фон дьо тен, не е добре да слагаме по малко от тестерите на ръката си, а директно върху бузата и да търсим най-близкия до нашия естествен цвят. Важно е да сравняваме различните нюанси винаги на дневна светлина. Ако кожата ни е нормална, най-подходящ е прозрачният фон дьо тен. При еднократно нанасяне неговите молекули се свързват идеално с клетките на кожата и се разпространяват равномерно. Преходът към частите, които остават непокрити, е почти невидим. Овлажняващите вещества, които съдържа, поддържат тена свеж в продължение на часове. Така всеки получава така наречения natural look - естествено свеж вид. Прозрачeн фон дьо тен се продава в течен вид и като крем от фирмите Manhattаn, Eveline, Revelique, Revlon, L'oreal, Impala, Bell. Nivea Beaute има приятен фон дьо тен с перлени пигменти. Много ефектен и иновативен е фон дьо тенът за всички видове кожи на Liquid Minerals TM. Течните минерали в него видимо намаляват повърхностните и дълбоките бръчки, смаляват порите, изравняват тена и образуват естествен слой върху кожата. Зрънцата, които се виждат в безвъздушната помпичка ,са капсулирани липозоми. Този фон дьо тен съдържа L-натриева хиалуронова киселина и зехтиново олио без химически примеси, капсулирани в липиди от водорасли, коензим Q10, витамини С и К, екстракт от кора на върба, лайка, невен и водорасли, алое вера, вода от лавандулов цвят и растителен глицерин.

Мазните кожи се нуждаят от матиращи тонални кремове

Те съдържат множество дребни частици обикновено от силиконови зрънца, пълни с пудра. При нанасянето се пукат и попиват излишната мазнина. Когато кожата изглежда бледа и повяхнала, това е сигнал за нарушаване в кръвоснабдяването. Свежестта на лицето може да се възвърне с помощта на ледени бучки. В случая обаче много по-ефективни са охлаждащите тонални кремове. Най-често те са под формата на стик. Прохлада и свежест даряват също така и кремовете, които съдържат концентрат от портокалова вода.

Зрялата кожа се нуждае от фон дьо тен с подхранващи вещества

Такива са витамините А, Е и коензимът Q 10. За тези, които искат да се подмладят с няколко години, козметичната промишленост създаде тонални кремове от този род, обогатени с рефлектиращи частици. Поставени на лицето, те направляват светлината, която попада върху кожата, и нежно я отразяват.

Важно

Преди употреба на фон дьо тен лицето трябва да е почистено добре и на него да бъде нанесен овлажняващ крем.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X