Напишете дума/думи за търсене

4-те правила на щастливото отслабване

Диетите обикновено са съпроводени с неприятни емоции: чувство за нарушена свобода, за ограничение, за лишаване от приятни неща... и разбира се, изострен постоянен глад. Проблемът е, че по този път лесно пропада мотивацията за отслабване и дори не е изключено да се появи депресия. За предотвратят тези ефекти, американски диетолози предлагат The Happiness Diet (диетата на щастието). Според тях този режим на хранене не само ще ви помогне да се отървете от излишните килограми, но ще ви гарантира добро настроение, ще ви се предпази от депресия и дори от болестта на Алцхаймер.

Диетата на щастието е базирана на най-новите научни изследвания, които разкриват подробности от функционирането на мозъка. Идеята е, че ако се консумират храни, богати на витамини A, B12, D, E, фолиева киселина, йод, магнезий, калций, желязо и омега-3 мастни киселини, отслабваме по-лесно и същевременно се усещаме пълни с енергия.

Общи правила за щастливо отслабване

Правило 1. Намалете количеството на обработените храни и солта в менюто ви. Захарта в големи количества оказва негативно въздействие на ключови области от мозъка, които отговарят за апетита и настроението. Газираните напитки водят до напълняване и депресия.

Правило 2. Яжте повече плодове, зеленчуци и пълнозърнести продукти. Така ще подобрите храносмилането и ще се чувствате сити.

Правило 3. Консумирайте повече риба и морски дарове. Омега-3 мастните киселини са нужни за правилното функциониране на мозъка.

Правило 4. Стремете се към разнообразие. Колкото по-широк диапазон продукти употребявате, толкова по-добре. Спазвайте правилото за баланс и не прекалявайте с количествата, дори и на най-диетичните храни.

Тайните на веселата диета:

Не се лишавайте от десерт, но само две хапки.

Подправките повишават имунитета и настроението, без да добавят калории.

Топлите напитки потискат апетита.

Примерно меню за щастливи отслабващи

Според диетолозите ще наблюдавате най-ефективни резултати ако избирате от следните продукти: на закуска може да хапнете един банан или препечена филийка пълнозърнест хляб, кисело мляко, блокче черен шоколад, чаша кафе с ванилия или канела или зелен чай. На обяд е разрешено да консумирате риба на скара, два пъти седмично – малко парче нетлъсто месо, богата салата (може и с филийка препечен хляб). За следобедна закуска – ябълка, две – три фурми или няколко (не повече от пет) сурови ядки. За вечеря – свежа салата с авокадо и домати, малко парче сирене и чаша вино. През целия ден пийте много вода. И ако нещо много ви се яде, си го позволете, но в минимални количества. Много е важно да помните, че нищо не ви е забранено, просто спазвате здравословната мярка.

Малък съвет

Сипвайте храната в по-малки чинии, хранете се на по-малки хапки и дъвчете старателно. Наслаждавайте се. Така ще се заситите по-бързо.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X