Напишете дума/думи за търсене

5 стъпки за запазване на тена

Хубавият тен често избледнява доста бързо след почивката. Но с няколко лесни стъпки, може да го запазите за по-дълго.

1. Хидратиране
Най-важното, за да имате по-продължително време тен е да хидратирате добре кожата, така че тя да не се лющи. Дори кожи с тенденция към омазняване, след продължително излагане на слънце и на морска вода, стават сухи. Затова се препоръчва след връщане от ваканция да използвате хидратиращо мляко или крем за цялото тяло поне два пъти дневно – сутрин и вечер. Най-добрият вариант е да изберете такива продукти, които са с ефект на лек загар.

2. Минимално ексфолиране
От една страна ексфолирането неизменно маха горния слой на кожата и по-този начин губим от тена си, но от друга, сухата и напукана кожа прави тена ни неравен и непривлекателен. Затова е важно да ескфолирате, но много внимателно, така че да премахвате само мъртвата кожа. Изберете нежен ексфолиант, най-добре такъв с хидратиращ агент.

3. Козметика за удължавате на тена
Използването на козметика за след слънце е задължителна, докато сте на море, но и след като се приберете вкъщи. Лосионите и кремовете от този тип не само подхранват и хидратират кожата, но много от тях съдържат и агенти за удължаване на тена. Добра идея са тези, които съдържат минимално количество автобронзант, така че да подновявате тена си за продължителен период.

4. Помощ от маслата
Дори и по принцип да не сте фен на маслата за тяло, именно след почивка, те могат да ви окажат голяма помощ. Те не само, че дават бърза и много ефективна хидратация, но и придават блясък на кожата ни. Изберете между кокосово, сусамово или от гроздови семки. Много препоръчвано е и какаовото масло, макар че то се нанася по-трудно, но придава прекрасен оттенък на кожата. 

5. Бабини рецепти 

Няма по-здравословен начин запазване на тена от напълно естествения. Направете си сами крем по бабина рецепта, за която ви трябват 3 моркова, пшенично масло и вазелин. На водна баня, разтопете 5 г вазелин в 50 мл масло от пшеничен зародиш, докато получите хомогенна смес. Добавете сока от изцедените моркови. Разбъркайте добре. Нанасяйте от този крем всеки ден, но внимавайте, защото цапа.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X