Напишете дума/думи за търсене

Торта Павлова

Необходими продукти:

За блатовете:

6 белтъка на стайна температура

300 г захар

1 ч.л. оцет

щипка сол

За крема:

1 кутия маскарпоне

1 малка заквасена сметана

4-5 ч.л. течна сметана

70 г захар

1 ванилия

За украсата:

500 г сезонни плодове

Начин на приготвяне:

1. Разделете внимателно белтъците от жълтъците. Купата, в която ще биете белтъците, трябва да е идеално чиста и суха. Прибавете постепенно към белтъците 2/3 от захарта, оцета и солта и разбивайте с миксер, докато получите пухкава пяна, която при обръщане на купата не тече и не се разлива. Накрая добавете останалата захар и разбъркайте хубаво с дървена лъжица.

2. Нагрейте фурната и застелете тава с хартия за печене. Разпределете върху нея целувчената смес от белтъци и захар във формата на два големи кръга. Трябва по средата на кръговете сместта да образува лека вдлъбнатина, защото там ще поставите крема.

3. Намалете фурната до 110 градуса и поставете блатовете да се пекат за час и половина (по-скоро се получава сушене).

4. За крема разбийте с миксер маскарпонето и двете сметани заедно със захарта и ванилията.

5. Когато извадите блатовете, ги оставете да изстинат напълно. Когато са студени, ги намажете с по половината от крема и отгоре украсете с плодове по желание.

Тази торта е най-добре да се консумира веднага, защото на следващия ден блатовете вече ще са поели крема и няма да са така хрупкави.

За още вкусни предложения търсете списание "Рецепти за здраве"

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ



X