Напишете дума/думи за търсене

(Не)обвързаните имат по-добър секс

Да имаш дългогодишна връзка с любимия човек, е полезно за здравето. До този извод стигат много научни изследвания. Според тях жените и мъжете, които са заедно отдавна, имат 5% по-малък шанс да страдат от сърдечносъдови проблеми, отколкото хората без интимна връзка. Учените не са сигурни каква точно се причината за това, но отдават голямо значение на емоционалната подкрепа, физическата и интелектуалната близост, която, разбира се, се заздравява със секс.

Ето още няколко причини защо сексът с любимия човек е много по-хубав, отколкото свалката за една вечер.

Когато започвате нова връзка, винаги се появяват купища въпроса - прекалено рано ли си лягам с нея/него, трябва ли да чакам, важно ли е изобщо колко ще чакам. Когато сте заедно от дълго време,

сексът е пълноценна част от връзката ви

и всички тези въпроси нямат значение. Освен това не трябва всеки път да се чудите в своя или в чуждия дом да прекарате вечерта. Има голяма доза стрес, когато не спиш в собственото си легло – дали чуждото изобщо ще е удобно, каква ли ще е банята там и трябва ли да се надпреварваме сутринта кой пръв да влезе в нея.

Освен това не трябва непрекъснато да гледате часовника. Не трябва да бързате да се прибирате след работа, за да вземете душ, да се преоблечете и гримирате, а след това да обиколите поне 2-3 заведения, за да намерите свалката за една вечер. Когато сте с партньора си от дълго време, може да излезете на хубава вечеря и да правите секс, когато пожелаете – дали в някое от среднощните ви пробуждания, или сутрин, когато сте се наспали добре.

Двамата вече сте си паснали толкова добре, че няма нужда да се чудите дълго какво харесва другият. Знаете си всичките предпочитания и може да правите секс и за 5, и за 50 минути. Действате, без да се притеснявате, че нещата, които ви възбуждат, ще се сторят странни на човека до вас. Или сами да се чудите как да кажете: “Може ли да не правиш това никога повече.”

Колкото и добре да изглеждате, със сигурност има нещо в тялото ви, което не харесвате. Но често забравяте за притеснението си, когато се събличате пред човек, когото познавате от години – виждали сте се вече достатъчно пъти без дрехи и това ви харесва. А щом сте напълно освободени, то със сигурност и сексът ще е къде-къде по-приятен.

Когато сте заедно от дълго време, сами създавате правилата си. Както и кое е нормално, а кое – странно. Като например да правите секс веднъж седмично или дори месечно, или пък харесвате само няколко пози, били те и най-скучните. Обичате да разменяте партньорите си всеки петък – значи това е нормална петъчна вечер.

Не е задължително да ставате все по-добри в леглото във времето, но ако сте с партньора си от дълго време, шансът за това е по-голям, ако се постараете. Защото със сигурност сте спечелили доверието на човека до вас и бихте могли взаимно да си позволите да експериментирате.

А ако нещо не се получи, няма да се почувствате засрамени от това. Доказано е, че натрупаният сексуален опит води до по-дълги и по-многобройни оргазми, до владеене на възбудата и направляване на сексуалния акт към все по-изискано удоволствие.

Да правиш секс с човек, когото обичаш от години, освен това ти дава зона на комфорт, каквато не бихте получили от никъде другаде.

Когато дълго сте били любимия човек, постоянно надграждате над всичко досега.

Свалката за една вечер може да е забавна и да е истинска тръпка, но е нещо съвсем мимолетно. Сексът при дългогодишните двойки е като тристепенно меню от най-изисканите ястия и всеки път в леглото е като история, която сами си подарявате. Освен това се случва много по-често. Ако не вярвате, помислете за всички мъже и жени без човек до себе си – покрай ангажиментите в работата, редките срещи с приятели колко време им остава да търсят подходящия партньор. А и най-важното е, че когато имате любим човек до себе си, не си задавате въпроса той ли е любовта на живота ви.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X