Напишете дума/думи за търсене

Прически според зодията

Жените са толкова подвластни на влиянието на звездите и планетите, че на практика Сатурновите дупки, ретроградният Меркурий и фазите на Луната определят ако не целия им живот, то поне онази част от него, която прекарват будни.

В същото време са малко тези, които не се информират преди работа какво им вещаят звездите за деня. А ако около вас има такава, която твърди, че не го прави, имайте предвид, че тя със сигурност ви лъже.

Под какъвто и зодиакален знак да са родени обаче, всички жени, дори най-небрежно изглеждащите, отделят внимание на косата си.

Следят педантично кога трябва да подновят цвета , кога е време да я подкъсят малко, за да освежат прическата си или просто търсят неуморимо подходящия фризьор, под чиито ръце се чувстват спокойни.

Защото красивата коса е не само визитна картичка на представителките на нежния пол, но и е решаваща за самочувствието им.

По тези две причини предлагаме 12 различни прически във формата на плитки според зодията ви, но с уговорката, че ако например сте Лъвица, не е задължително да се ограничавате само до холандски венец.

1. Овен: двойна рибена кост с 5 кичура

Стегнатата двойна рибена кост от 5 кичура наподобява рогата на Овните. Но само на външен вид, защото представителките на зодията изобщо не са толкова педантични, че да изберат строгостта на тази прическа. В нея има обаче и доза практичност – трудно се разваля, затова може дори да спите с нея.

За да бъде направена, се иска желязно търпение и пак не е сигурно, че ще успеете сами. Затова помолете някоя приятелка, която е добра в плетенето на коси, в случай че не ви се ходи при фризьор.

Първо трябва да разделите косата на две равни части. Втората стъпка е да хванете малък кичур в основата на косата, който трябва да разделите на 5 по-малки. Третата особеност е, че при сплитането не налагате кичурите един върху друг, а един зад друг, тоест плетете плитката отдолу.

Когато изплетете докрай двете рибени кости, ги завийте една около друга и ги фиксирайте с фиби на тила, така че да се получи нещо като кок.

2. Телец: сплетен кок

Половината от тази прическа е рибена кост. За да си я направите сами, обърнете глава надолу и започнете плетенето от основата на косата над врата в областта на тила. Когато стигнете до темето, вържете рибената кост заедно с останалата несплетена част от косата в стегната опашка.

Накрая ви остава само да стилизирате опашката така, че тя да не закрива рибената кост. Ако косата ви е по-дълга, може да сплетете обикновена опашка, която да навиете на кръгъл кок около ластика. Най-лесния вариант обаче е да използвате гъба за кок. Промушете опашката през нея и след това приберете с фиби кичур по кичур в основата . А ако не ви се занимава и с това, може просто да захванете с друг ластик косата в небрежен рошав кок.

3. Близнаци: двойка идентични рибени кости

Грижлива майка би сплела точно така косите на малкото си момиченце. Върху главата на порасналите рибена кост изглежда също добре и придава момичешка невинност. Освен това е перфектен начин за прибиране на косата по време на сутрешно тичане или тенировка във фитнеса. Едно време пък това беше единственият начин да се направят ситни вълнички. А това, което я прави подходяща за представителките на близнаците, е, че крайният резултат доста напомня знака на зодията.

Прави се лесно. Косата се разделя на две равни части и всяка от тях се заплита от 3 малки кичура. По време на сплитането към всеки кичур се добавя нов. Накрая рибената кост завършва в обикновена плитка, краят на която се захваща с ластик.

4. Рак: опашката на омара

Опашката на омара е точно като жените Раци – изглежда по бохемски сложна, но не изисква много и става лесно. Прави се на две части.

За първата е нужно да хванете един средно голям кичур, който пада пред лицето ви. Ако имате по-дълъг бретон, вземете него. Разделете го на две части, усучете горната хубаво около пръста си и я пъхнете зад долната. Нея усучете също и направете пак подпъхване. Усучете отново първия кичур, но този път добавете нов към него. Сплитайте така, докато не съберете цялата свободна коса над ухото си. Захванете направеното дотук с шнола.

В случай че първата част сте изпълнили от лявата страна на лицето си, втората ще сплетете от дясната. Съберете остатъка от косата си в ръка и я разделете на три. С първите две направете отново усукване и пъхане на едната част зад другата. След това ги съберете и усуквайте около третия неизползван досега кичур. Накрая захванете с ластик, а първата част фиксирайте в косата с фибичка. Накрая раздърпайте малко получената плитка, така че да изглежда небрежна.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X