Напишете дума/думи за търсене

Конкильони болонезе

Необходими продукти:
1 пакет конкильони
2-3 с.л. олио
1 глава лук на ситно
400 г телешка кайма
500 г смлени домати
1 скилидка чесън
шепа листа босилек
сол и черен пипер на вкус
20 г настърган кашкавал
магданоз за поръсване

Начин на приготвяне:
1. Сварете пастата според указанието на опаковката. Отцедете я от водата и охладете.
2. В олиото запържете лука и каймата. Добавете чесъна и доматите. Гответе на бавен огън, докато излишната течност изври. Подправете с босилек, сол и черен пипер.
3. Подредете конкильоните в намазана с малко зехтин тава. Напълнете ги с каймата. Ако остане част от пълнежа, сложете го покрай конкильоните.
4. Запечете ястието във фурна на 180°C за 10 мин. Преди сервиране поръсете пастата с кашкавал и пресен магданоз

Пастата ще стане по-вкусна, ако замените кашкавала с пармезан.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X