Напишете дума/думи за търсене

Камъните, с които трябва да внимаваме

Кристалите лекуват, подсилват и балансират. Но някои полускъпоценни и скъпоценни камъни не бива да се носят от определени хора или при определени условия. Кои са те?

Диамант – колкото и да е странно така любимите на жените диаманти се считат за доста рискови за носене. Специалистите, които се занимават с кристалотерапия, подчертават, че диамантите мога да се слагат единствено от хора с много силен характер. Ако сте по-лабилна или несигурна личност, диамантът може да „изпие“ енергията ви, да сте вечно изтощени и апатични. Могат да го носят без проблем само тези, които са с благородническа титла или са получили диаманта като наследство.

Черен ахат – по принцип ахатите носят много позитивна енергия и се вярва, че пазят от уроки, но не и черният ахат. Той се счита за предвестник на нещастие и предводител на смъртта. Затова е по-добре да се избягва.

Малахит – по принцип този камък е много подходящ за хората, търсещи слава и известност, защото умее да привлича интереса на околните. Но ако се носи постоянно, се рискува в един момент интересът да се окаже прекален и да не можете да го понесете или да е изкуствен и безпочвен и това да ви потисне допълнително.

Авантюрин – по принцип се смята за помощник в любовта и дори в хазарта, но се счита за двойнствен камък, който може бързо да промени влиянието си. Не бива да се носи дълго време или всеки ден. Ако го превърнете във всекидневен талисман, съществува риск да започнете да се чувствате изтощени, да претърпите загуби или

да имате неуспех в любовта.

Обсидиан – камъкът се препоръчва за защита, но се счита, че точно заради прекалената си закрилническа сила, може да направи собствениците му по-плахи и страхливи. Не бива да се слага всеки ден или за продължителен период, защото ще ви накара да се питате за всеки избор и да се колебаете за всяко решение.

и още нещо

Червен корал – ярките кораловите бижута са изключително красиви, но според специалистите по кристалотерапия, дамите трябва да носят само най-светлите оттенъци. Смята се, че камъкът е прекалено силен и носи заряд за нови авантюри и приключения.

Вярва се, че ако го носи човек със склонност към пътувания, преоткриване и авантюри, коралът още повече ще засили желанието му към рискови избори. Ако го слага скромна жена обаче, камъкът може да я подтикне към неправилни решения и а я изкуши да опита нещо забранено. Така че всеки сам си поема риска.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X