Напишете дума/думи за търсене

Как помага ехинацеята на здравето

Ехинацеята е билков цяр, използван за лечение на доста зимни болежки. Растението е родом от Северна Америка и представлява красива розова маргаритка, която може да отглеждате и в градината си. Но преди да напълните вазите си с неговата ефирност, вижте какво може да изцерите с нея.

Превенция срещу настинка

Едно от широките й приложения е предпазването от настинкиje, съпътстващи есента и зимата. Тя помага на производството на белите кръвни телца, което помага за преборването на вируси.

Боец срещу артрита

Антивъзпалителните свойства на ехинацеята помагат за намаляването на болката и сковаността при пациенти с артрит.

Стомашно възпаление

Ако страдате от гастрит, което представлява възпаление на стомашната лигавица, то тогава тази билка би могла да помогне. Тя успокоява и предотвратява неразположението.

Бори млечницата

Ако някога сте страдали от млечница, имате идея колко некомфортно е усещането. Ехинацеята притежава антигъбични свойства, които директно атакуват бактерията кандида албиканс, виновна за образуването на гъбички в устата.

Изглажда кожата

Тя се използва при третирането на рани, изгаряния, язви, циреи и абсцеси. Използва се и ри лечението на псориазис и екземи. Германски учени твърдят, че това растение помага и за стопирането на акнето.

Как да се използва

Може да я приемате под формата на хапчета или капсули, на чайове и на отвари. Освен това се предлага и във вариант на спрей, който се използва при възпалено гърло, и като лосион за тяло. Твърди се, че отварата действа най-добре, защото най-бързо се абсорбира от организма. За да направите чудна и лековита тинктура, във вряла вода сложете 1 с.л. суха ехинацея и 1 с.л. настърган джинджифил за 10 мин. Добавете малко лимонов сок и чаена лъжичка мед и вижте сметката на настинката с този вкусен чай.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X