Напишете дума/думи за търсене

Как да избегнем да подарим играчка за Коледа

Детската стая прелива от кукли, конструктори, плюшени зайчета, фигурки и всякакви пластмасови измишльотини, made in China. А сега отново имаме повод да направим подарък на детето си и все ни се иска да е нещо полезно, нещо, което няма да му омръзне след един-два дена игра. Нашият подарък за вашите деца тази Коледа са тези идеи за прекрасни подаръци, които ще ги зарадват и няма да са излишни след 48 часа.

Фотосесия

Вече из цялата страна се предлагат такива услуги. Заведете детето си във фотостудио, като се погрижите преди това за цялостната визия, която би му харесала в едно подобно приключение. Например ако синът ви мечтае да стане футболист, купете му футболен екип, нова топка, портативна футболна врата и помолете фотографът след това да ви направи няколко колажа как отрочето ви играе заедно с Лео Меси или с Димитър Бербатов например.

Книги игри

На пазара има такова разнообразие, че може да ви се завие свят. Влезте в най-голямата книжарница в града и попитайте консултантите там какво се предлага. Ясно е, че не всяко дете ще се зарадва на подарък книга, но когато книгата е занимателна, ще постигнете двоен ефект – хем ще подарите нещо качествено и смислено, хем малкият човек няма да е разочарован. Ето и един пример за книга игра. Новата книга на изд. „Книгомания“ „Шерлок Холмс. Колекция загадки“ е луксозно издание, което включва 150 уникални, забавни и много увлекателни загадки, вдъхновени от легендарния детектив. И момичетата, и момчетата, че дори и възрастните ще изпитате невероятно удоволствие да изпробвате дедуктивните си способности, за да решите всяка от тези мистерии. Книгата е подходяща за цялото семейство и е страхотен начин да се съберете около масата на изключен телевизор, но с много смях и забава.

Спортен уред

И това не влиза в графата на играчките, а обикновено се приема чудесно от децата. Разберете какво би се харесало на вашето – кънки за лед, стена за катерене у дома, нов чифт ски, скейтборд, кош за баскетбол. Изборът е безкраен, а ще гарантира не само радостта на детето, но и неговото здраве през новата година. Като бонус (ако вашият малчуган е бил много, много послушен) може да подарите към спортния уред и уроци или курсове за въпросния спорт. Знаете ли, че дори малките скейтбордисти може да взимат уроци в парка, когато времето малко поомекне? Потърсете какво се предлага във вашия град, а защо и да не направите подаръка двоен – вземете карта за цялото семейство например за басейн или за катерене на стена.

Купон с приятели без повод

Независимо колко е голямо детето, то винаги много обича да има гости. И няма нужда да чака до рождения си ден, за да му спретнете купон. Подарете му кутия, пълна с малки пантофи за неговите приятели, с пластмасови чинии и прибори за тяхното незабравимо парти у вас, някой диск със страхотна музика (страхотна за вашето дете, не за вас!), малко покани, малко балони и други парти аксесоари. Организирайте партито през зимната ваканция и сгответе най-любимите на децата неща. Ако сте големи мераклии, може дори да им наемете аниматор за час-два. Или пък сами да им спретнете няколко игри и забави.

Запис на песен

Незабравимо изживяване за детето ви и подарък за цялото семейство! Вече има студиа, които предлагат тази услуга - професионален запис на песен, нейния мастеринг и запис на диск. И детето ви ще се почувства като истинска звезда!

Уроци...

Не, не по математика и английски. Уроци се предлагат по какво ли не и сред цялото многообразие не може да не откриете какво ще усмихне вашето хлапе - има уроци по китара, по барабани, танци, класически балет, изработка на бижута, конна езда. Полезен и вдъхновяващ подарък, който ще донесе още едно забавление, а не още една ненужна играчка.

Предмет, но не играчка

И тук идеите са безброй - купете на малкия човек първата му въдица, първия истински фотоапарат, първата лично негова палатка, часовник, мини уредба, електрическа четка за зъби и т.н.

Адреналин

Ако хлапето е вече тийнейджър, изборът ви е още по-голям. И не че тийнейджърите налитат толкова на играчки, но сигурно очакват от вас поредната конзола или игра за Playstation. Изненадайте ги - подарете им приключение, изпълнено с адреналин. Предлагат се например разходки с шейна, теглена от хъски, в планината. Също така, ако сте от по-безстрашните родители, може да заложите на бънджи скок, водолазна разходка, рафтинг или нещо подобно.

Най-красивият подарък...

Оставяме го за десерт, защото според "Мила" това е най-вълшебният подарък от дядо Коледа - плуване с делфини. Варненският Делфинариум предлага вече тази услуга, само трябва да запишете предварително час.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X