Напишете дума/думи за търсене

Искате пространство и финес? Боядисайте в бяло

Бялото е стил, пространство, въздушност, чистота. Нека го поканим в мебелите, аксесоарите, въобще във всяка стая. Красиво ще е и трудно за чистене, но пък какво е лесно днес?!

Минимализъм

Ако сте почитатели на минимализма в декорирането на интериора, бялото е за вас. То е задължително за изчистените пространства. В него няма излишна помпозност, детайли и сложен завършек. Принципът при минимализма е следният: малко елементи, но всеки на мястото си. Изберете бяло канапе и бяла маса, телевизорите също се предлагат в бяло – почти нищо друго не ви трябва. Заоблените форми също са добре дошли, защото ще придадат мекота на минималистичния дух на дома ви. Бялото в интериора много добре живее в комбинация със сиво или черно. Лилаво килимче или възглавничка също могат да се появят тук-там. Ако обаче държите на естествените материали, спокойно - землистите цветове перфектно се съчетават с бялото.

Домашен уют по френски

Обичате ли френския стил на декориране, в който има килограми домашен уют, изберете канапе или фотьойл, които не са от кожа, а от плат, при това бял. И веднага ще избягате от студеното и офис излъчване. Диванчето може да има романтични драперийки, дори дантела, а възглавничките да са допълнени с интересен ширит. Или пък, за да е всичко по провансалски „стоплете” бялото с възглавнички в различни цветове. Така интериорът ви ще започне да грее. Няма как да сгрешите, бялото ви позволява и най-голяма смелост. За да следвате този стил на обзавеждане, поставете фотьойл до секцията с книги и задължително му „подарете” настолна лампа за още шик и романтика. Люлеещият се стол също ще му пасне. И не забравяйте цветята по прозорците.

Винтидж или ренесанс

Ако сте привърженик на ретро стиловете, бялото е вашата дясна ръка. Боядисайте стария скрин с бяла боя и състарете за още по-силен ефект, така че естественият му цвят леко да се поддава отдолу. И на ренесансовите мебели им отива да са бели, въпреки че са с пищни орнаменти и помпозни. Искате ли цялата ви декорация да е в този стил, значи харесвате и златното. Бяло канапе декорирано със златен кант ще придаде царственост на дома ви.

Да разширим малкото пространство

Да, бялото създава усещане за пространство и безкрай, но далеч не е достатъчно. Ползвайте и огледала. За стаите, където не са подходящи големи огледала, вземете малки, като можете да ги подредите между картините или по колоните, ако имате такива. Ще видите как светлината от прозорците веднага ще се заиграе с тях, а пространството оптически ще се разшири.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X