Напишете дума/думи за търсене

Експресно възстановяване на добрия външен вид

Празниците оставят след себе си не само приятни спомени и положителни емоции, но и нежелани последствия във вид на допълнителни килограми, тъмни кръгове около очите, лош тен. Проблемите са свързани с факта, че около и малко след празниците ядем и пием повече, спим по-малко, използваме твърде много козметика. Затова е необходимо да вземем мерки за експресно възстановяване.

Грижи за лицето

По-голямото количество сладка и мазна храна, а също и алкохолните напитки, повишават новото на токсините в организма и дехидратират кожата. Затова трябва да я овлажним достатъчно в максимално кратки срокове. За това ще ни помогне контрастният душ, който подобрява кръвообращението и обмяната на веществата, както и хидратиращите кремове и маски, които съдържат подхранващи вещества и витамини. Понякога изобилието от грим предизвиква зачервяване на лицето. Ще се справите с проблема с помощта на обикновено кубче лед. След като свалите козметиката, масажирайте лицето с няколко кубчета лед – така ще освежите кожата и ще свиете порите. Пийте много вода и зелен чай и яжте пресни плодове, за да хидратирате организма си и да го снабдите с витамин С.

Грижи за тялото

Отлично решене за след празниците са парната баня и сауната. По този начин ще почистите максимално добре порите и да се избавите от токсините и излишните течности. След тези процедури кожата ще стане мека, еластична и здрава, ще се подобри кръвообращението и възприемчивостта й към подхранващите вещества. Ако типът кожа го позволява, използвайте скрабове и маски.

Грижи за косата

Прекомерното количество козметика за коса, както и честото използване на сешоар влияят негативно на структурата на косъма. За да възстановите баланса, се снабдете с дълбоко почистващи и подхранващи продукти според типа на косата ви. Може да заложите и на натурални средства като отвара от лайка, коприва или люспи от лук, както и на маските с яйце (за възстановяване и укрепване). След измиване на косата, изплакнете с лимонов сок за блясък.

Възстановяване на фигурата

Не се измъчвайте след празниците със сурови диети и гладуване – единственото, което може да постигнете по този начин, е депресия. По-ефективният вариант е да изключите от менюто си мазните и пържени храни и да наблягате на зеленчуците – печени, приготвени на пара или вид на салати. И не забравяйте да се движите редовно на чист въздух.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X