Напишете дума/думи за търсене

Палачинки с месо

Необходими продукти:

1 ч.ч. мляко

1 ч.ч. брашно

2 яйца

щипка захар

щипка сол

щипка сода за хляб

масло за намазване

1 1/2 ч.ч. сварено пилешко месо на кубчета

1/2 глава лук

2 с.л. олио

сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Разбийте яйцата в купа, добавете половината от млякото. Сложете брашното, захарта, солта и содата и разбийте добре. Долейте останалото мляко.

2. Загрейте тиган на средна степен на котлона и го намажете с масло. Изсипете малко от сместа в него и я разнесете равномерно по дъното. Щом палачинката е готова от едната страна, обърнете я от другата. Продължете с останалите палачинки до изчерпване на тестото.

3. Сложете олиото в тигана и добавете нарязания лук. Разбъркайте и прибавете накъсано предварително свареното месо. Овкусете със сол и пипер. Дръпнете месната плънка от огъня щом се зачерви и я разпределете върху вече готовите палачинки. Навийте ги на руло.

Поднесете палачинките топли с млечен или доматен сос. По желание може да ги залеете с него.

За още вкусни предложения, интервюта със специалисти по здравословно хранене и полезна информация търсете списание "Рецепти за здраве"

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X