Напишете дума/думи за търсене

Нещо старо, нещо непотребно, нещо с ново приложение

Никой не обича дълго използваните вещи. Имат дефекти и забележки по външния вид, омръзват на окото. Иска ви се е от време на време да влезе нещо ново в дома, да разчупи интериора, да освежи обстановката. Всъщност, същия ефект може да постигнете и със смяна на предназначението или с незначителен, но артистичен ремонт, на някои предмети от бита. Без това да струва пари и изисква помощта на специалист.

Ако по някаква причина имате щайги у дома, които повече ви пречат, отколкото ви вършат работа, използвайте ги като табуретки. Не е задължително да ги оборудвате с крака, просто ги обърнете с дъното нагоре и им сложете възглавнички за повече комфорт. Ако цветът им не ви задоволява и не пасва на интериора, боядисайте ги с подходяща за материала, от който са направени, боя.

Отдавна подритвате стола с прокъсаната седалка и се чудите къде и с какво да го прикриете. Претапицирайте го. Не ви е нужно много. Достатъчно е да свалите кожата или дамаската от седалката и да я облечете в нова премяна. За целта може да ви свърши работа почти всяко здраво и с достатъчна големина парче плат. Трябва ви и шепа малки пирончета, с които да го прикрепите. Старата велурена пола също може да заживее нов живот като облицовка за седалката на стола.

Едва ли някога сте си представяли, че тоалетната чиния ще влезе в някаква употреба след ремонта в банята. Всъщност, може да я засадите с цветя на вилата. Ако смятате, че е твърде смело да я сложите до входната врата, задният ви двор едва ли ще има нещо против да й даде подслон.

Не изхвърляйте непотребните пластмасови капачки от бутилки. Събирайте ги в плик и след време ще имате достатъчно пъстроцветен материал за артистична завеса на прозореца или за декоративно пано.



Ските, които отдавна семейството ви не използвате за зимен спорт, и се каните да изпратите в контейнера за боклук, също има начин да използвате нестандартно. С тях може спокойно да замените някоя от счупените летви в оградата на двора.

Дървените палети пък може да приберете в дневната. И без това имате свободен ъгъл. Почистете ги добре, разрежете ги, ако се налага, и ги подредете един върху друг. Малко боя или лак за дърво няма да им навреди. Декорирайте ги с въображение.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X