Напишете дума/думи за търсене

Натурални илачи срещу менструални болки

Освен ако не сте от късметлийките, които дори не разбират кога е започнал месечният им цикъл, то тогава прочетете кои са природните церове, които ще ви избавят от менструалните болки.

Лайка

Тази билка е едно от безотказните лекарства, когато сте в цикъл. Благодарение на антиспазматичните и антивъзпалителни свойства то облекчава спазмите и вижда сметката на подуването на корема. Всичко, което ви трябва, е чаша чай от лайка по време на менструацията.

Магнезий

Този минерал успокоява мускулните тъкани, което от своя страна предотвратява болезнените спазми. Дефицитът на магнезий се сочи като една от основните причини за хронични и силни менструални болки. Високи нива магнезий се съдържат в рибата, зеленолистните зеленчуци и черния шоколад.

Черен кохош

Това растение върши чудеса за облекчаването на спазмите по време на менструация. Това се дължи на антивъзпалителните му свойства. Не само че намалява болката в малкия таз, но и тази в областта на бедрата и кръста.

Витамин А

Добрите нива на този витамин в организма гарантира по-леко преминаване през месечния цикъл. Консумирайте поне по няколко моркова на ден по време на менструацията или го приемайте на капсули. Това ще регулира и стойностите на естроген в тялото.

Джинджифил

Изключителен лек срещу менструалните болки и други странични ефекти, свързани с тези „специални“ дни. С помощта на антивъзпалителните си свойства джинджифилът успокоява позивите за повръщане и диарията, които съпътстват доста жени по време на цикъла.

Омега-6

Мастните киселини Омега-6 са жизненоважни за женското тяло, тъй като те помагат за подобряването на клетъчната структура на репродуктивната систем. В същото време намаляват риска от възпаления, което пък е честа причина за менструални крампи. Продуктите, които съдържат завидно високи стойности омега-6, са слънчогледовото олио, царевичното олио, соевото олио и олио от гроздови семки.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X