Напишете дума/думи за търсене

Свинско с ябълки и пащърнак

Необходими продукти:
3 с.л. олио
700 г свинско филе на кубчета
2 средни пащърнака на кубчета
1 ябълка на кубчета
1 смляна малка глава лук
2 с.л. мед
2 с.л. бадеми
2 с.л. свежа мащерка
1/2 ч.ч. сухо бяло вино
1 с.л. масло
сол
бял пипер

Начин на приготвяне:
1. Попийте соса на месото в кухненска хартия, това ще го предпази от залепване за дъното на тавата и ще осигури по-добро изпичане.
2. Загрейте 2 с.л. олио на средна температура. Сотирайте свинското до златисто. Това отнема около 7 мин. След като свалите от котлона, увийте във фолио.
3. Загрейте и последната част от олиото и прибавете пащърнака, ябълките и лука. Гответе, докато зеленчуците омекнат. Ако лукът започне да прегаря, намалете температурата. Добавете виното и бъркайте от време на време. Овкусете със сол и черен пипер.
4. Разделете месото на 4 порции и залейте с равни части от соса. Гарнирайте с бадемите и мащерката.

Мащерката е пълна с минерали и витамини. Листата й са изключително богати на калий, желязо, калций, манган, магнезий и селен. Калият е важен компонент за клетките и телесните течности, които контролират сърдечния ритъм и кръвното налягане.

Източник: списание "Рецепти за здраве"

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X