Напишете дума/думи за търсене

Ориз със скариди и зелена салата

Необходими продукти:

2 с.л. олио

2 яйца

2 с.л. къри паста

800 г сварен ориз

300 г обелени скариди

175 г зелен грах на ситно

сок от 1 лимон + допълнителни резени за украса

1 с.л. сос за риба

краставица на ивици, люта чушка на ситно и листа от кориандър за гарнитура

Начин на приготвяне:

1. Загрейте олиото на средна температура. Разбийте яйцата и ги изсипете върху цялото дъно на тигана, така че да се получи тънък слой. Гответе 2 мин. Обърнете омлета върху дъска за рязане, направете руло, което нарежете на ивици.

2. Разбъркайте къри пастата с 1 с.л. топла вода, след което изсипете върху ориза и бъркайте, докато ароматът се смеси.

3. Прибавете скаридите. Добавете лимоновия сок и соса за риба. Отгоре сложете яйцата.

4. Сервирайте с краставица, люта чушка и кориандър по желание.

Омега-3 мастните киселини в скаридите са добри за сърцето. Предпазват и от проблеми, свързани с кръвообращението. Намаляват нивото на триглицеридите. Скаридите съдържат и селен, който възпрепятства развитието на ракови клетки.

За още вкусни предложения търсете списание "Рецепти за здраве"

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X