Напишете дума/думи за търсене

Телешко филе, пълнено със спанак и маслини

Необходими продукти:

900г телешко филе

черен пипер

6 с.л. босилеково песто

50 г сушени домати в зехтин, на ситно

50 г микс от маслини, на ситно

25 г лешници

50 г печурки, на филийки

2 с.л. зехтин

2 с.л. мед

задушен спанак, варени картофи, печен лук, розмарин и скилидки чесън за гарнитура

Начин на приготвяне:

1. Затоплете фурната на 180°C. Овкусете месото със сол и черен пипер. Намажете с 4 с.л. песто, като оставите 5-7 см от единия край непокрити.

2. Поръсете с нарязаните домати, маслини и спанака. Върху тях сложете лешниците и гъбите.

3. Навийте месото на руло и го завържете с конец. Намажете го със зехтина и остатъка от пестото. Сложете върху скарата на фурната и намажете с мед. Печете 30-45 според предпочитанията ви за готовност на месото.

4. Сервирайте с картофи, печен лук, розмарин и цели скилидки чесън.

Флавоноидите в спанака притежават мощни антикарциногенни свойства и затова напоследък екстрактът от това растение се използва в лабораторни изследвания, свързани с борбата с рака. Получените до момента резултати показват, че спаначеният екстракт забавя деленето на раковите клетки при карцином на стомаха.

Търсете сп. "Рецепти за здраве", за да имате винаги подръка многообразие от вкусни и здравословни рецепти, както и съвети за готвене и хранене от нашите кулинари и здравни специалисти.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X