Напишете дума/думи за търсене

Бети Уайт - любимката на Америка, обожава мъжете

Доскоро любимите момичета на Америка бяха Мег Райън, Сандра Бълок и Рийз Уидърспуун. Истината обаче е, че има една дама, която властва на тази позиция вече 95 години.
Досущ като децата на Хелоуин, които не могат да се наситят на сладкиши, американците са ненаситни за Бети Уайт. Белокосата лейди, която има над 200 телевизионни и кинороли в продължение на шест десетилетия, е ултимативният талисман на Щатите. Въпреки че близо един век заразява останалите с присъствието и чувството си за хумор, актрисата все още пази няколко тайни, недокоснати от медии и човешко любопитство.

Обожава мъжете

Тя не е жена, която може да се сложи в графата „мъжемелачка”, ненаситна на по по-млади господа. Нищо, че не крие залитането си по Робърт Редфорд, който е с 14 години по-малък от нея. „Той е най-сексапилният мъж в целия Холивуд. Никога не съм го срещала, но ми доставя удоволствие да си фантазирам за него. Макар че винаги съм харесвала по-възрастни мъже. Определено те имат по голям ефект върху мен. Разбира се, на моята възраст не са останали кой знае колко батковци”, казва през смях кинолегендата. „Обожавам другия пол!” Била е омъжена три пъти.

Тя е като енергийна напитка

Всеки делничен ден Бети става в шест сутринта, храни кучето си, работи върху поредната си книга и след това отпрашва към снимачната площадка. След като свърши работа, се прибира в дома си, за да поиграе с домашния си любимец, да реши някоя и друга кръстословица, докато стане един и половина след полунощ, когато е времето й за лягане. След такъв ден не е чудно, че тя изглежда в чудесна форма за годините си. „Имам доста голяма къща и доста лоша памет. Случва ми се на ден да измина километри нагоре-надолу по стълбищата на дома си. Това е моят фитнес.”

Ненаситна е на junk food

Отдадена е на манджи с мръвки, но не пропуска всяка вечер да си хапне пържени картофи със зеленчукова салата. Има хотдог, наречен на нея, в легендарния лосанджелиски ресторант за хотдози Pink’s. Закуската се казва „Бети гола в града”, защото го консумира без никакви сосове. Въпреки че харесва неособено здравословните храни, сладкото бабе се радва на добър тонус. „Имам добри жени, които са неуморни. Моите родители живяха до 85 години и бяха абсолютно жизнени до последния си час. Да не говорим, че имаха брилянтно чувство за хумор и обожаваха животните. Неведнъж са ми казвали, че сме имали много ревнив котарак на име Тоби, който обичал да стои на ръба на моето креватче. Мама дори се шегуваше, че ако той не ме е бил одобрил, е щяла да ме върне в родилния дом. ”

Обича своя Понтиак

Когато оферирали Бети Уайт за ролята на бабата на Райън Рейнолдс в „Предложението”, тя отказала, защото снимачният график трябвало да продължи твърде дълго. Време, в което трябвало да бъде разделена с нейния обичан голдън ретривър Понтиак. Продуцентите най-накрая кандисали и нагодили снимачния процес спрямо нея.

Да не возиш мис Уайт

Въпреки възрастта си, Бети не позволява на никого да сяда зад волана освен нея. Горд собственик е на сребърен кадилак, наречен мило „Чайка”. „Обожавам кадилаците и винаги ги наричам на някоя птица. Преди Чайка, карах Канарче, а в началото беше Папагал.”

Вярва, че всеки има право да се венчае

Бети Уайт отдавна е гей икона. Любовта на хомосексуалните хора към нея датира още от средата на 80-те, когато тя участва в култовия сериал „Златните момичета”. „Гейовете обичат старици”, обяснява тя феномена, в който се превръща телевизионното шоу, заковаващо всяка събота вечер милиони пред телевизорите, за да гледат патилата на Роуз и компания. „Въобще не ме интересува кой с кого си ляга. Познавам доста гей двойки, които са много по-стабилни, отколкото „нормалните” такива. Мисля, че независимо каква сексуалност изповядваш, трябва да имаш правото да се ожениш.”

Играе, за да печели...

Когато веднъж е на гости в предаването на Джими Фалън, той я предизвиква да играят на бира понг (игра, в която участниците се опитват да вкарат топки да тенис на маса в чаши, пълни с бира). Който от играчите разплиска кехлибарената течност с топчето, опонентът му трябва да изпие чашата. Бети не му мисли много и веднага се съгласява, успявайки още от първия път да напои гърлото на водещия с алкохолната напитка.

...но умее и да пада

Няма начин да не сте гледали рекламата на едно „Сникърс”, в която група младежи ритат топка и обвиняват един от тях, че играе като баба му (в ролята е Бети Уайт). В първия ден на снимките един от сценаристите решил да замери свой колега с огромно парче шунка. Предусетил на къде духа вятърът, той се навел и шунката се приземила върху лицето на Бети. „Шунката я фрасна в лицето, но тя запази хладнокръвие, махна я търпеливо от лицето си и размаха пръст към нас, казвайки: „Не знаете ли, че аз съм звезда? Аз съм голяма звезда” и след това прихна в кикот. Това е Бети – има жестоко чувство за хумор”, споделя пишман стрелецът.
-----
Бети няма собствени деца, но е горда мащеха на три доведени деца от брака с третия си съпруг Алън Лъдън, продължил 18 години. След неговата кончина тя никога повече не изминава пътя до олтара.

Бети е първата жена, която печели „Еми” като водещ на телевизионна игра.
Бети е първата жена, която печели „Еми” като водещ на телевизионна игра.
Актрисата в „златните” си години на сета на сериала „Златните момичета”
Актрисата в „златните” си години на сета на сериала „Златните момичета”
Шегаджийката Уайт шепне нещо на восъчното си Аз
Шегаджийката Уайт шепне нещо на восъчното си Аз
В сладка лакърдия с Барак Обама, чието куче Бо е пръв приятел на Бети
В сладка лакърдия с Барак Обама, чието куче Бо е пръв приятел на Бети
Дори Ъги – симпатичният джак ръсел от „Артистът”, не може да й устои
Дори Ъги – симпатичният джак ръсел от „Артистът”, не може да й устои
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X