Напишете дума/думи за търсене

5 начина да заобичаме себе си

Още в Библията е казано: „Обичай ближния си, тъй както обичаш себе си“. От истинската любов към себе си се ражда и любовта към другите. Според световноизвестният филипински лечител Алекс Орбито трябва да се научим да се молим и да прощаваме. Той съветва: „Започнете деня, като вдишате дълбоко, и си кажете: „Обичам ума си!“ После вдишайте и си кажете: „Обичам тялото си!“ Вдишайте още веднъж и кажете: „Обичам те, Господи! Дай ми добро! Води ме! Помогни ми!“

Орбито е убеден, че ако мислим негативно и не обичаме себе си, ние каним най-страшната болест в живота си – рака. Пътят към промяната е да се научим да си прощаваме. Психолозите са категорични, че всяка жена много по-лесно ще минава през живота и света, ако проявява грижи и любов към личността си. Така ще обича и децата, и любимия си и целия свят. Тази жена, не би допуснала да обижда другите, нито да бъде обиждана; да се ядосва или тя да ядосва, да огорчава или да допуска да бъде огорчавана. Тя ще знае, че тези чувства са разрушителни за тялото, настроението и хармонията й.

Според сексоложката Наталия Кобилкина, всяка жена трябва да поема отговорност за своя живот и да прави избори, водена от любов към личността си. Самата Кобилкина често казва: „Ех.., гледам се и завиждам на мъжа ми! Прекрасно е да имаш такава жена! Обичам себе си!“

Женската душа трябва да „ражда“, иначе се депресира
Научете се да крадете време за себе си. И знайте, че не е въпросът в количеството, а в качеството. Може да успеете да си вземете 20 минути, през които да сте сама във ваната, да си играете с кучето, да почетете списание или книга, да работите в градината, да пеете, танцувате, но това ще са онези 20 само ваши минути. „Раждайте! – казват психолозите - Жената е устроена да ражда. Но това важи и за женската душа – ако не ражда, тя се депресира. Това е като една вечна бременност. Може да „раждате“ плетки, манджи, книги – няма значение.” Където й да се намирате, ако това, което правите ви кара да се чувствате щастлива и да бъдете себе си, то вие сте си у дома.

Освободете се от излишното
Всичко, което ви притеснява и не ви носи усещане за щастие, трябва да си отиде от живота ви. Освободете се от нещата, от които нямате нужда. Подарете дрехите, които не носите и не ви доставят радост. Ако нещо в дома ви не ви допада, помислете как да го промените. Същото важи и за работата.

Използвайте само думи с висока вибрация
Замисляли ли сте се за думите, които използвате всеки ден? Те могат да ни усмихнат или да ни разплачат. Да ни вдъхновят и извисят. Затова се смята, че молитвите лекуват, а лошите думи нараняват. Стремете се да използвате повече такива думи: заслужавам, позволявам, мечтая, вярвам, моля се, наслаждавам се, свобода, близост, благодарност, прекрасна, щастлива, радостна, светлина, любов, желание, смирение, благословия, почит, уважение, топлина, божествена. Когато обещаете нещо на себе си – сторете го. Вярвайте, че заслужавате най-доброто и го търсете. Приемайте с удоволствие и благодарност всички подаръци, които получавате.

Ако той не ви обича вече
Не се вкопчвайте отчаяно в партньора си, ако той ви е показал, че няма чувства към вас, съветват специалистите по партньорски взаимоотношения. Приемете достойно раздялата. Сменете фокуса – от страха, отчаянието и липсата – към любовта и самоуважението. В противен случай излъчвате: „Аз не съм достойна за взаимна любов, не съм достатъчно ценна и спешно се нуждая от доказателство, че това не е така“.

Малък съвет
За всеки избор, който правите, си задавайте въпроса: Това кара ли ме да се чувствам уважавана и ценена или ме кара да се чувствам унизена, пренебрегната, използвана? От любов към себе си ли правя този избор, или водена от страх и нужда? Когато си отговорите честно, ще знаете кое е най-правилното за вас.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X