Напишете дума/думи за търсене

Полусладки царевични кексчета

Необходими продукти:
3/4 ч.ч. кисело мляко+1/4 ч.ч. прясно мляко
1 ч.ч. царевично брашно
1/2 ч.ч. пшенично брашно
4-5 с.л. захар
1 1/2 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л. сол
50 г масло
1 яйце

Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 200°С. Намажете леко малки форми за кексчета с мазнина.
2. Смесете царевичното брашно със захарта, пшеничното брашно, бакпулвера и солта в купа. Разбъркайте добре сухите съставки. Добавете млякото, разтопеното масло и яйцето.
3. Разпределете тестото във формите за печене, като не ги пълните догоре. Сложете ги във фурната за 20 мин. Извадете кексчетата от формите веднага след печенето.

За повече сладост потопете вече изпечените кексчета в шоколад или ги поръсете с пудра захар.

За още вкусни предложеня търсете списание "Рецепти за здраве"

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X