Напишете дума/думи за търсене

Не пестете за малките помощници в кухнята

Прекарвате немалка част от времето си там. Искате да имате всичко необходимо подръка, но сърцето ви се свива всеки път, когато занесете вкъщи касова бележка от кухненски покупки. Да, сигурно нямате нужда от нова шарена ръкавичка за топло, нито от чашки на камбанки. За някои малки кухненски помощници обаче компромисите не си струват. Нито в цената, нито в качеството.

Бъркалката за яйца
Тази ви е трета, пета, десета… Вярно, струва дребни пари, но ги губите на едро всеки път, когато се пресягате към коша, за да изхвърлите поредната. Бъркалката трябва да е направена от здрав материал, да не се огъва, щом добавите няколко лъжици брашно към яйцата. Да се мие лесно и поне да не ръждясва, ако имате неблагоразумието да я сложите в миялната машина.

Белачката за картофи
Всъщност името й е съвсем условно „за картофи”. Става за краставици, моркови, ябълки и цитруси дори. Или поне е добре да става. Да е устойчива в ръката и да реже като хората. Белачката е незаменим инструмент в кухнята, но може да ви съкрати живота, ако не е на ниво. Чувалче дребни картофи и тъпа белачка може да са много влудяваща комбинация.

Ножът
Онзи с главната буква, който ползвате за рязане на почти всичко - от кекс до стоманена тел. Без него сте загубени в кухнята, нищо че имате още дузина, които отстояват почти нови в чекмеджето. На ножа трябва да може да разчитате. Че ще реагира остро на всяко предизвикателство и ще остане цял в ръцете ви, колкото и да го натоварвате. Не пестете от универсалния кухненски нож.

Дървената лъжица
Странно е, че все още не сте се отказали от нея при това голямо изобилие от иновации в кухненските прибори. Всъщност не е никак странно. Старата дебела дървена лъжица е безценна. Стига да е произведена от добър материал и да е качествено обработена. Може да ви струва колкото цял комплект пластмасови или метални прибори, но ще ви служи дълго. Малко е капризна към водата и не обича миялната машина, но ако се грижите добре за нея, ще ви се отплати.

Рендето
Закъде без него в кухнята. Толкова много неща може да настържете. На едро, на дребно, на филийки. Лошото е, че ако не е качествено, може да се огъне, докато натискате, да ръждяса или да се разпадне на съставните си части в най-неподходящия момент. Рендето трябва да бъде удобно за хващане и устойчиво в различни ситуации. Инвестирайте в него, ако не за друго, то поне заради маникюра си.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X