Напишете дума/думи за търсене

Маникюр според тоалета

Ако имате по-малки нокти, не е подходящо да използвате ярки или тъмни цветове. Те биха стояли по-добре на по-тесните и издължени нокти. Бежовите, кафеникавите и пастелните нюанси са елегантни и стоят прекрасно, както на къси, така и на дълги нокти. Френският маникюр си остава класика и подходящ за всички женски ръце. Как да заживеят в цветова хармония маникюрът и тоалетът, така че да се чувствате добре с избора си, както в офиса, така и на по питие след работа, обяснява стилистката Ева Росенова.

Марсала
Маникюрът в този модерен в момента цвят може гордо да носите с класиката – бяла риза, черен панталон, рокля в кралско синьо или в маслено зелено. Денимът също му отива.
Перлено бяло
Украсите ли ноктите си в перлено бяло, маникюрът ще изглежда елегантен и бляскав. Тоалетите, които идеално ще му лепнат са, както светли блузи, ризи и рокли, така и тъмни, строги, официални костюми.
Свежо розово
Този женствен и романтичен цвят, независимо дали перлен или матов, ще живее в хармония с тоалети в жълто и зелено. Розовото е едно намигване към ретростила на 50-те. Съвсем бледо розовото по ръцете ги прави да изглеждат изключително нежни, фини и елегантни. С него може да се появите на всеки повод. Силата му се подчертава ако се съчетае с рокля или риза с дантела.
Червено
Огненият цвят придава на ноктите артистичност и предизвикателна изтънченост. Червеното отдавна не се тълкуват като покана за страстна нощ, така че може да се радвате на алените си нокти в офиса. Разбира се бордото е още по-добър вариант за там. Червеният маникюр обаче изисква дискретен грим - само блясък на устните и Шоколадово
Този цвят съвсем не е ексцентричен, а топъл и подходящ за офиса. Решите ли да го поставите на ноктите си към вечерния тоалет, трябва да сте с блестящ грим.
Черно
Доскоро се смяташе, че цветът на нощта е запазена марка само за феновете на рокмузиката, но сега той може да се носи и в офиса. Все пак се въздържайте от него ако имате важна работна среща. На него отиват дрехи във всякакъв цвят, но без млечните – особено розово и зелено.

Маслена баня за нокти
Вечер преди лягане потопете ноктите за 10-15 мин в леко загрято растително масло - зехтин, масло от пшенични зародиши или бадемово масло. След това ги подсушете с мека памучна салфетка.

Важно
Ако ноктите ви са чупливи, без блясък, с неравна повърхност и останат такива, след като полагате редовно козметични грижи за тях, приемайте таблетки с минерали и витамини за месец.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X