Напишете дума/думи за търсене

Бебешките вещи, които може да пропуснем

Всяка бъдеща майка е изправена пред изкушението да подготви всичко необходимо за новия член на семейството още преди раждането. Запасява се с литература, със съвети на роднини и приятелки и започва да съставя списък на бъдещите покупки. И преди да се усети, къщата й вече е зазидана с мебели, порядъчно количество дрешки, играчки, бебешки аксесоари.

Всъщност много от тях може да спестите на бюджета си, поне на първо време.

Бебешка люлка за спане

Колкото и мило да ви става на сърцето от вида й, това е вещ, която много бързо излиза от употреба. Бебето пораства неусетно и по-скоро, отколкото си мислите, ще се оглеждате за по-голямо легло. Добре е мъникът да има свое място за спане, но е практично да мислите в перспектива. Заложете отначало на креватче, което може да се трансформира според възрастта на детето.

Скрин за повиване

В повечето случаи ще ви го предложат в комплект с леглото. Но цената му не е пренебрежимо малка, дори в пакетната оферта. Истината е, че всеки скрин вкъщи е годен да ви свърши работа за целите на преповиването. Нужна ви е само стабилна подложка, която да сложите върху него. Да не говорим, че може да смените пелената на детето и върху леглото, стига да постелете преди това непропусклива пелена.

Дизайнерски дрехи и обувки

Трудно може да им устоите, няма спор. Но струват състояние, а новороденото едва ли ще може да се възползва от тях ,преди да се окажат малки. А що се отнася до обувките, бебетата нямат нужда от тях поне докато не се научат да използват крачетата си за ходене.

Промишлени количества шишета за хранене

Добре е да сте подготвени с едно-две, но ако имате желание и възможност да кърмите, може да не стигнете до тях. Дори и детето да има нужда от изкуствено мляко, всяко шише може да хигиенизирате непосредствено преди хранене.

Уреди за стерилизация

Въпреки напредването на технологиите най-добрият начин за почистване на бебешките съдове и аксесоари за хранене си остава добрата стара вряща в тенджерата вода. Същото се отнася и за уредите за затопляне на мляко. За минути храната на бебето може да се загрее и в купа с топла вода от чешмата.

Огромно количество памперси

Не ви е нужен повече от един пакет на първо време. Може да се наложи да смените марката или да решите да използвате текстилни пелени за многократна употреба.

Играчки

Новороденото едва ли ще им обърне внимание, колкото и симпатични да са те. Изчакайте с покупките. Пък и със сигурност роднините и приятелите ще побързат да отрупат детската с такива. Не забравяйте обаче, че играчките може и да са опасни за детето и винаги трябва да са съобразени с възрастта му.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X