Напишете дума/думи за търсене

Таласотерапията изглажда целулита и помага на ставите

Таласотерапията е лечение с водорасли и други морски продукти, което се използва от древността. То помага за разхубавяване и подмладяване на кожата.

Изглажда целулита

Богатите на йод морски треви ускоряват обмяната на веществата, топят рубенсовите форми и изглаждат целулита. Морските треви се втриват в кожата чрез масажи и маски. Те са ефикасни както за цялото тяло, така и за част от него. Богове в този тип терапия са французите. Днес над 200 000 души от цял свят се тонизират и освежават в таласоцентровете по крайбрежието на Франция. В областта Бретан има модерни водораслови плантации, където се извличат лечебните съставки от морската трева и от тях се създават лечебни продукти.

След нанасянето на затопляща маска обикновено тялото се масажира с лосион, в който се съдържа царицата на водораслите - Laminaria Digitata. И следва увиване с одеяло. Топлината ускорява отделянето на токсините през отворените пори и поемането на хранителните съставки. Що се отнася до маските за лице, те даряват жените с видимо освежаване още след първия сеанс. Мазилата са за дълбока хидратация, против бръчки, против стареене на кожата, за стягане, за чувствителна кожа и се избират по желание на клиентките. Таласотерапията е най-ефикасна, когато всички морски дарове се използват едновременно - вода, климат, водорасли.

Помага при ставни болежки

Една от силите на тази терапия е лечението на всякакви ревматични болки, ставни неразположения и шипове. Пациенти с болки в ставите и артрити може да изоставят противовъзпалителните цярове напълно след двегодишно лечение. Хубавото е, че продуктите от морето се използват както в клинични условия, така и у дома. Смята се, че таласотерапията подобрява дори състояния като депресия. Лечението на толкова различни проблеми е възможно и толкова ефикасно, защото водораслите са богати на магнезий, сяра, калций, натрий, калий, флуор, бор, йод, фосфати и соли, а всички тези съставки се обсорбират бързо от тялото. Френски медици са установили, че ефектът от едноседмична таласотерапия трае 6 месеца.

Налагането с дарове от морето освежава, релаксира, увеличава съпротивителните сили на организма, стимулира кръвообращението, улеснява изхвърлянето на токсините от организма. Препоръчва се след боледуване и травми.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X