Напишете дума/думи за търсене

Странният случай на дезодоранта

Дезодорантите под формата на емулсия, крем, пудра са подходящи за чувствителна кожа, но са противопоказни, ако кожата ви е суха. Някои от тях съдържат вещества, които не само отстраняват мириса на потта, но и защитават от гъбични инфекции и бактерии. Допълнителен плюс на крем дезодорантите е, че не оставят бели петна по дрехите. Пудрата отлично абсорбира потта и не позволява дрехите да полепват по тялото. Използвайте този тип дезодоранти след душ, като преди това старателно подсушите кожата.

Антиперспирантите спират процеса на потоотделяне, но на практика не унищожават микробите. Потта продължава да се изработва, но не попада на повърхността на кожата. Такова въздействие имат влизащите в състава на някои антиперспиранти цинк и алуминий, които затварят каналите на мастните жлези. Антиперспирантите не бива да се използват в ситуации, съпроводени с обилно потоотделяне. Специалистите съветват не се злоупотребява с тях.

Парфюмните дезодоранти съдържат висока концентрация на спирт и не включват дезинфекциращи, бактерицидни добавки, поради което се справят с неприятната миризма само за кратък период. Препоръчват се за тези, които се изпотяват умерено. Не бива да се използват в горещите дни и на плажа, тъй като ароматните добавки може да увеличат чувствителността на кожата към слънчевите лъчи.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X