Напишете дума/думи за търсене

Най-евтините уикенд градове в Европа

Осмото годишно проучване „Барометър за градски разходи” на „Post Office Travel Money” нареди в класация най-достъпните градове за уикенд почивка в Европа. В класацията са подредени 35 града според 12 ваканционни елемента като например тристепенно меню с бутилка вино за двойна стая, две нощувки в тризвезден хотел, туристически забележителности и разходки, цена на чаша кафе, бира и други хранителни продукти. За целта на изследването са използвани валутните курсове на 10 март, посочва „Индипендънт”.

Цените на туристическите услуги са предоставени от туристическите агенции, а за целта на онлайн проучването са сравнени най-евтините налични двойни стаи за пътуване за датите 15-18 април.

Списъкът с 13-те най-евтини европейски града започва с Варшава, където за уикенд за двама ще са ви необходими 113 евро. Двойна стая за двама възрастни струва 54 евро, билетите за градския транспорт са средно 1,6 евро, 48-часова карта за обществен транспорт може да си купите за 4,5 евро. Топдестинацията – Кралският дворец е с вход свободен. Тристепенното меню за двама с включена бутилка вино струва 28 евро, кафето е 1,9 евро, бирата – 1,5 евро.

Следва литовската столица Вилнюс, където двудневен престой ще ви коства 115 евро. Първите три най-евтини европейски градове завършват с Будапеща, където за уикенда ще са ви необходими 123 евро. Останалите градове в класацията са Рига, Краков, Лисабон, Дубровник, Прага, Москва, Атина, Талин, Страсбург и френският Лил.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X