Напишете дума/думи за търсене

Кои провалени актьори станаха отново звезди (галерия)

Да живееш в Холивуд, не означава, че трябва да умреш там. Да си роден в Меката на киното, изобщо не означава, че светлият ти лик ще грейне по световните екрани. Не означава, че ако днес си успешен, утре някой ще си спомня за теб. Питайте Патрик Демпси, който от любимец на тийновете през 80-те изпадна в забрава цели 20 години. Добре, че беше Шонда Раймс и нейният сериал „Анатомията на Грей“, за да си спомним отново за поузрялото момче с буйния перчем.
Той обаче не е единственият, който от "Осанна" е стигал за нула време до "Разпни го".

Кийфър Съдърланд
На върха на вълната
Отрочето на кралското телевизионно и киновеличие Доналд правеше татенцето си горд с преди близо три десетилетия. Всичко започна с „Остани до мен“, а няколко години по-късно стана неизменна част от лексиконите на девойките по целия свят с лика си на злокобния, но красив вампир Дейвид от „Изгубените момчета“.
Удря дъното
в средата на 90-те с филми, за които почти никой вече няма спомен. Поне „Око за око“ привлече вниманието на Боливуд и индийците му направиха римейк.
Обратно сред отличниците
Кийфър пипна джакпота с ролята си на неумиращия агент Джак Бароу в сериала „24“. Този персонаж отново намекна на Холивуд, че Съдърланд означава дълга върволица от талантливи актьори.

Робърт Дауни Джуниър


На върха на вълната
Близо трийсетина години назад във времето мултиталантливият Робърт се изживяваше като завиден шоубизнес октопод. След като обра де що има награди за превъплъщението си като Чарли Чаплин, славата замлъкна за него и започна времето на наркотиците и алкохола.
Удря дъното
Дрогата не прощава и изобщо не я интересува колко завидна кариера си имал преди нея. Когато го арестуват през 2000 година за притежание на наркотици, номинацията му за „Еми“ за ролята му на любим на Али Макбийл в едноименния сериал е оттеглена, а той самият влиза в клиника за пореден път.
Обратно сред отличниците
Не може да се отрече, че от девет години насам поправеният непослушник на Холивуд жъне успехи с всеки свой филм, без значение дали играе железен човек, Шерлок Холмс или негър в комедиен екшън за Виетнам.

Тери Хатчър


На върха на вълната
Никой не може да отрече, че да си Лоис Лейн не е голяма работа. Е, не е чак толкова, колкото да играеш Супермен, но въпреки това е нещо, с което оставаш в аналите на тв- и кинопроизводството. През 90-те Хатчър участваше в суперуспешния сериала за Мъжа от стомана „Лоис и Кларк“, където брюнетката беше сочена като пример за съвършена женска красота.
Удря дъното
Когато колегата й Дийн Кейн окачи наметалото на Супермен през 1997, приключенията й на малкия екран приключиха. Финишираха и за него, защото след известно лутане из Холивуд, вече никой не си спомняше защо някога е бил избран да се прави на Супермен.
Обратно сред отличниците
Когато Тери става част дамите, които показаха на света на какво са способни отчаяните домакини, тя е на 45 години. Въпреки това никой не може да откаже на безкрайно дългите й крака и сексуалните мераци на героинята й.

Мики Рурк


На върха на вълната
През 80-те Мики Рурк е толкова горещ, че фенките му влизат с пожарогасители в киносалоните. С ленти като „Девет седмици и половина“, „Годината на дракона“, „Ангелско сърце“ и „Дива орхидея“ жените и критиците не остават безпристрастни. Удря дъното
80-те свършват, свършва и кариерата на едно от лошите момчета на Холивуд. Известен е с буйния си нрав, който много бързо се разпалва на снимачната площадка. Да не говорим, че Холивуд не му прощава провала на филма „Харли Дейвидсън и Марлборо мен“, в който се снима с Дон Джонсън. Изчезва от Меката на киното и се връща при първата си любов – бокса.
Обратно сред отличниците
Отказването на ролята на Бъч Кулидж в „Криминале“ през 1994 година не е много умен ход от негова страна, но през 2005-а Рурк взема правилното решение, влизайки в кожата на Марв от „Град на греха“ на режисьора Робърт Родригес. Завръщането е тотално три години след това благодарение на лентата „Борецът“. Играта в този филм му носи награда „Златен глобус“, БАФТА и номинация за „Оскар“.

Джон Траволта


На върха на вълната
През 70-те и 80-те каквото и да направи Траволта, все е златна мина. Танцува, пее, актьорства, записва „Треска в събота вечер“ и „Брилянтин“ в аналите на киното.
Удря дъното
През 1993-а нещата тотално отиват на зле, след като участва в ужасяващия за щатския боксофис филм „Виж кой говори сега“.
Обратно сред отличниците
През 1994 година сценарият на непретенциозен филм със заглавие „Криминале“ стига до скута на любителя на сциентологията. Получава номинация за „Оскар“ и билет отново да се вози в актьорската първа класа.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X