Напишете дума/думи за търсене

Ретро мода в сегашно време

Едва ли някоя от нас би искала да живее в ХІХ век – време на дискриминация между половете и расите. Но това едв а ли е спънка за съвременната мода, която смело черпи от фешън идеите на миналото. Сетете се колко романтично изглеждат роклите в екранизациите на „Джейн Еър“, „Брулени хълмове“ и „Гордост и предразсъдъци“.

Елек
По време на Викторианската епоха господата са тези, които са носили елеци и жилетки под саката на костюмите си. В днешно време елеците са предпочитани и от другия пол. Тази дреха придава класност и изглежда професионално в офиса.

Корсет
През Викторианската епоха жените са носили корсети под дрехите си, което както и да го погледнем, е стягащото бельо на Средновековието. Сега този тип дреха не само че е на показ, но властта с пълна сила горната част на тоалета ни. Вижте какво друго са заимствали сегашните дизайнери от колегите си преди три два века. Няма да има господин, който да устои на сексапила, подчертан от корсет.

Плисета
Не е нужно да ходим с кринолини или свръхшироки поли, досущ като във времето на Джейн Остин, но понякога си струва да взаимстваме малко от обема на тогавашните одежди. Вместо да се вмъкваме в тясна минипола, понякога е доста по-стилно, ако заложим на дълги плисета.

Блуза с поло яка
Ако ви се ще да придадете малко готически изглед на външния си вид, то тогава заложете на тъмни чорапогащи, кубинки, карирана пола. За да добавите малко дързост в гардероба си, сдобийте се с къса блуза, показваща достойнствата на стегнатия си корем, но подчертайте шията си с поло яка. Коженото яке ще придаде още по-голяма драматичност на облеклото.

Буфан ръкави
Няма нужда дрехите винаги да са залепени за горния пласт на кожата ни. Ако сте притежателка на по-пищна фигура, или дори само на по-пухкави ръце и рамене, то тогава не е лошо да поканите сред дрехите си ризи с буфан ръкави. Те ще прикрият недостатъците, но ще привлекат вниманието към нестандартния ви вкус.

Рокля като камбанка
Всички сме наясно, че англичаните за нищо на света не биха разменили следобедното си време за чай за уикенд пържолите на американците. Дамите от британското висше общество са имали специални тоалети, които са обличали, за да е отдадат на аристократично пиене на ароматните билкови отвари. Елегантните рокли тип камбанки, с дължина под коляното или до средата на прасеца, със силно подчертана талия може да ви съпроводят и до олтара, ако харесвате такъв силует на дрехите си.

Набори и волани
Време е наборите, воланите, пищността на дрехите отново да се завърне. Ако не сте най-големият фен на жабата и щедрите откъм плат поли, рокли, ризи, не е нужно да се обличате в тях. Но ако не сте собственик на щедър бюст, то такъв тип блуза или риза ще придаде повече женственост на деколтето ви.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X