Напишете дума/думи за търсене

Незаменими кулинарни съвети

 За да разберете дали са пресни яйцата, потопете ги в солена вода (една супена лъжица сол на чаша вода) - ако яйцето е прясно, ще потъне, а ако е развалено, ще изплува на повърхността.

Яйцата се съхраняват по-добре, ако са поставени с тъпия край нагоре. За да различите сурово яйце от твърдо сварено, поставете го на равна повърхност и го завъртете - твърдо свареното яйце ще се върти дълго време, а суровото почти веднага ще спре.

При варене яйцата няма да се напукат, ако на дъното на тенджерата се сложи обърната чинийка.

За да се бели по-лесно яйцето, трябва веднага след варенето да се пусне в студена вода.

Вареният ориз ще стане по-бял, ако във водата добавите малко оцет.

Ако оризът ви загори, отгоре поставете парче хляб да престои 10-15 мин. Хлябът ще поеме неприятната миризма на изгоряло.

Съдове, в които е имало мляко, трябва да се мият първо със студена, а после с топла вода.

Сметана и яйчен белтък се разбиват по-лесно, ако предварително сте ги държали на студено.

Млякото ще се запази за по-дълго време, ако докато го варите, добавите в него захар - 1 чаена лъжичка на 1 литър мляко.

Твърдият пушен колбас ще обелите по-лесно, ако предварително го сложите за няколко минути във фризера.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X