Напишете дума/думи за търсене

От всеки става синоптик

Колкото и да ни залъгва Емо Чолаков, синоптиците не са някакви магьосници, които с жизнерадостните си лафове могат да омилостивят потребителския ни гняв, ако не познаят колко кубика вода ще се излеят на квадратен метър в ден, в който са обещали жежко слънце. Тези климатични спецове разчитат на информацията, събирана от сателитите и от специализираните метеорологични станции. Въпреки това те не са в състояние до перфектност да предскажат точното време, което ще ни споходи, а може да се осланят само на прогнози за него.

Находчиви люде измислиха приложението Dark Sky, което ще използва вградените сензори в последното поколение iPhone, за да се подобрят значително краткосрочните прогнози за времето, облягайки се на инфото, идващо от местоположението на потребителя.

Апликацията ще разбира от другите смартфони, че към дадения потребител идва градушка, силен вятър или пороен дъжд.

Споделянето на информация от сензорите на iPhone е доброволна. Всеки юзър може да активира или да спира тази функция, когато си поиска. Dark Sky струва 4 долара за нови потребители, а за настоящи ъпдейтът е безплатен. Предлага се и версия за Apple Watch.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X