Напишете дума/думи за търсене

Часовник на красотата - в кои часове кремът против бръчки не работи

Вече е ясно, че организмът ни живее по собствени правила и стриктно се доверява на биологичния си часовник. Вслушайте се с него, за да разберете защо кремът против бръчки не „работи” по всяко време и кога да се епилирате, за да избегнете болката.

4:00 – 7:00 часа

Дори и да спите, кожата ви започва да действа от рано сутринта. Активира работата на жлезите с вътрешна секреция и активно изработва хормоните, които отговарят за защитата от негативното влияние на околната среда. Когато станете от леглото, използвайте хидратиращ лосион или крем, тъй като през нощта влагата се е изпарила. Да възвърнете нормалния хидробаланс на кожата ще ви помогне най-обикновена чаша вода – изпийте я леко затоплена, а като бонус ще получите пречистване на тялото от токсините и шлаките.

8:00 – 11:00 часа
По това време кръвообращението се намира в пика на активността си. Кожата е най-склонна към алергии и като гъба поглъща всичко, затова не си записвайте час за почистване на лицето и не експериментирайте с нови козметични продукти. Най-добрият помощник за този часови отрязък е защитният дневен крем, който ще съхрани влагата и ще ви предпази от вредните UV лъчи. Продуктите против целулит оставете за вечерта, тъй като те стимулират кръвообращението. По същите причини са противопоказни парната баня и сауната, но плуването ще ви донесе само позитиви.

10 – 15 часа
Потните жлези започват да работят с двойна сила. Кожата придобива лек блясък, а порите стават по-забележими. Може да се справите с по-лъскавите участъци с помощта на пудра и матиращи салфетки. Не е нужно да ги ползвате за цялото лице, вместо това нежно попийте само T-зоната – челото и отстрани на носа. Естественият регулатор на потенето е минералната сол силицея.

15:00 – 18:00 часа
Вероятно сте забелязали, че с напредването на деня кожата постепенно губи тонуса си и изглежда по-бледа, а бръчиците стават все по-забележими. Причината е, че в този период от деня организмът е програмиран за спад: намалява физическата активност, вниманието се притъпява, а кожата става невъзприемчива към козметичните продукти. Може да се ободрите, като се наплискате или напръскате с вода. Дръжте на работното си място тубичка крем за ръце с цитрусови плодове – доказано е, че този аромат не само ще повиши настроението, но и ще ви помогне да се концентрирате. По това време се понижава прагът на болката, така че смело си запишете час за обезкосмяване или пък действайте с епилатора.

18 – 22 часа
По това време възприемчивостта на кожата нараства, тя активно поглъща кислород и започва да се освобождава от натрупаните през деня токсини. Сега се поглезете с почистваща маска, направете си пилинг, нанесете с енергичен масаж продуктите против целулит, посетете фитнес залата или си направете любимите spa процедури.


22:00 – 5:00 часа
Според козметиците най-доброто време за лягане е 22 часа – отрязъкът между 22 и 24 се нарича „сън за красота”. Освен това един час сън до полунощ е равен на два след това. Преди да си легнете, нанесете на лицето нощен крем. Но не го правете, докато вече лежите в кревата, а минимум 40 минути преди това – иначе активните съставки няма да попият в кожата, а ще останат по възглавницата.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X