Напишете дума/думи за търсене

Пълнено пиле с дроб и розмарин

необходими продукти:

1,2 кг пиле

4 с.л. зехтин

1 лук на ситно

4 стръка розмарин (само листата)

3 счукани скилидки чесън

200 г пилешки дроб, накиснат предварително в прясно мляко за 20 мин

2 стръка мащерка

1/2 ч.ч. печени лешници

100 г обезсолено масло

5 препечени филии черен хляб, натъркани с чесън

1/2 връзка листа магданоз

лимонови шайби за украса

начин на приготвяне:

1. Затоплете предварително фурната на 230°С. Загрейте половината от зехтина и добавете лука. Бъркайте от време на време, след това прибавете чесъна и розмарина за още няколко минути. Махнете от огъня.

2. Затоплете останалия зехтин и половината от маслото. Изцедете дроба от млякото и го сложете в мазнината за 2 мин. Махнете го от огъня и го овкусете със сол и черен пипер.

3. Прибавете дроба заедно с неговия сос към лучената смес и го разбъркайте заедно с лешниците, мащерката, магданоза и хляба, накъсан на залъци.

4. Напълнете пилето с плънката. Внимателно поставете остатъка от маслото под кожата на гърдите. Овкусете със сол и черен пипер.

5. Сложете допълнително стръкове розмарин в тавата и поставете пилето с гърдите нагоре. Намалете фурната на 200°С и печете 50-60 мин. Извадете от фурната и обърнете пилето обратно. Покрийте го с фолио и го оставете така поне 15 мин.

6. Преди да сервирате, напръскайте пилето с лимонов сок и го украсете с лимонови шайби.

Розмаринът е билка, която се приветства с лечебните си свойства още от древността. Той се използва за облекчаване на болки в мускулите, подобрява паметта, засилва имунната система и подпомага растежа на косата.

за още вкусни предложения, срещи със специалисти по здравословно хранене, интервюта с кулинарни блогъри и практични съвети харесайте страницата ни "Рецепти за здраве". 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X