Напишете дума/думи за търсене

Диета според зодията (първа част)

Ако сте опитвали множество диети, а резултатът никога не е бил достатъчно задоволителен, може би са виновни звездите. Диетата според зодиакалния знак се основава на селекция на определени продукти, с които може да се храните спокойно, без риск от напълняване.

Овен

Звездите препоръчват настоятелно на този зодиакален знак да разнообрази менюто с всякакви каши и зеленчуци, най-вече зеле, ряпа, репички, моркови, цвекло. Наблягайте още на магданоза, копъра, зеления лук. Не е необходимо да се отказвате напълно от месото, може спокойно да си хапвате от него, но предпочитайте овнешко, козе и агнешко. Най-добрият десерт за вас са грейпфрутите и динята. Откажете се от животинските мазнини и кафето, от всякаква люта и солена храна, както и от вечерята след 18 часа.

Телец

Телците са известни със страстта си вкусната храна, затова звездите им препоръчват да се научат да се хранят бавно, на малки порции. Представителите на този знак често страдат от алергии заради неправилна обмяна на веществата. За да ги избегнат, е необходимо да слагат на трапезата си продукти, богати на витамините А и Е, както и на йод – грах, спанак, домати; от плодовете – ябълки, банани, авокадо, кайсии, круши, малини, ягоди. От месата е допустимо само телешкото, като е препоръчително да го подправяте с джинджифил, куркума, къри и други подправки.

Близнаци

Представителите на този двойствен знак в никакъв случай не бива да изключват от менюто си протеините: яйца, сирене, ядки, извара, бобовите храни. От зеленчуците – карфиол, целина. Кайсиите и нарът може да разнообразите със сушени сини сливи, стафиди и фурми, които са изключително полезни за Близнаците. Що се отнася до месото, най-добре е да консумирате пилешко.

Рак

Най-доброто, което Раците могат да направят за тялото си, е да престанат да злоупотребяват със солта и да приемат значително количество течности. Подходящи за тях са морските дарове, зелето, картофите, краставиците, гроздето, динята.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X