Напишете дума/думи за търсене

Диета според зодията (трета част)

Ако сте опитвали множество диети, а резултатът никога не е бил достатъчно задоволителен, може би са виновни звездите. Диетата според зодиакалния знак се основава на селекция на определени продукти, с които може да се храните спокойно, без риск от напълняване.

Стрелец

За разлика от представителите на останалите знаци, Стрелците могат без ограничения да консумират бобови храни – грах, боб, леща, а също и зеле и артишок. Не се колебайте всекидневно да слагате на трапезата си зеленолистни зеленчуци. От плодовете наблягайте на фурмите и мангото – те ще ви заредят с енергия и витамини. От месото най-подходящо за тази зодия е свинското, но в умерени количества и винаги в комбинация със свежи зеленчуци.

Козирог

Менюто на този знак трябва да е богато на желязо, фосфор, калций и протеини. Особено полезни за Козирозите са цвеклото и патладжаните. От месата отдавайте предпочитанията си на агнешкото. Ако страдате на липса на апетит, преди хранене може да изпиете 30 г шери. Не забравяйте редовно да консумирате салати, най-вече от зеленолистни зеленчуци.

Водолей

Представителите на този зодиакален знак трябва да заменят бисквитите и сладкишите на закуска с мюсли и кисело мляко. За обяд е най-добре да наблягат на рибата и морските дарове, а вечерята трябва да е по-лека – салати, кисело мляко, плодове. От зеленчуците наблягайте на червеното цвекло, а от плодовете – на динята.

Риби

На представителите на този воден знак подхождат морските дарове. Когато приготвяте риба, добавяйте подправки като естрагон, мащерка, къри, джинджифил, червен и черен пипер, чесън. Приготвяйте си салати от водорасли, като им добавяте яйца и сметана. Откажете се категорично от пържените и консервираните храни. Включвайте в менюто си фурми и сушени кайсии, манго и артишок.

към първа част

към втора част

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X