Напишете дума/думи за търсене

Грешки във връзката, които допускат и най-умните жени

След всяко скъсване се бием по главата, проклинайки се, че сме си изгубили времето, че сме пропуснали възможности и че не сме обърнали внимание на безкрайните знаци, които са ни срещнали по пътя.

Склонни сме на секундата да заклеймим мъжа, с когото сме били до вчера, че нещо не му е наред. Да, но ако едно и също нещо се повтаря при последните няколко връзки, със сигурност има повреда и в нашия радар. Какво да не пренебрегваме?

Първоначално впечатление

Звучи банално, но то е безкомпромисен барометър на налягането между вас двамата. Ако още при запознанството ви усетите вибрация, от която ви побиват тръпки, ама не от кеф, то със сигурност изобщо не започвайте нищо с него. Аз не бих погледнала повторно мъж, който прави ксенофобски, сексистки или расистки изявления по посока на сервитьорката, която любезно ни носи чай.

Пренебрегвате себе си

Забравете да се поставяте в ролята на подлога, забравили за вашите нужди, за тялото си, за времето си, за желанията ви. Никой не заслужава да се загърбите заради него.

Не задавате трудните въпроси

Не си мислете, че има време „по-нататък“, за да разберете какви са изначалните намерения за живота на господинчото до вас. Защо да инвестирате емоции и време във връзка, която от самото начало не е имала намерение да стига до никъде. Задайте въпросите си, свързани с деца и отношение към брак още в началото. Така поне ще си спестите бъдещи разочарования и болка.

Забравяте да поставите граници

Не казвам да оградите половината къща с бодлива тел, но не оставяйте на другия да ви налага волята си на всяка цена. Вие сте отделен индивид, нищо че двамата правите едно цяло. Ако някой влезе твърде грубо в пространството ви, не си мълчете, а го изразете на мига.

Фантазията ви заслепява

Това е тоталният убиец за романтиците. Срещнали сте „най-съвършения“, „най-чаровния“, „най-невероятния“ мъж, който „винаги сте искали“, а той накрая да се окаже такава крастава жаба. Колкото и да ви се ще да изживеете своята приказка, бъдете реалисти. Преди да започнете да фантазирате имената на децата си, проверете под изтривалката за знаци, че живеете в собствен фентъзи свят.

Не натискайте паузата

Често се случва, когато сме във връзка, да оставяме собствените ни въжделения на заден ход, за да може да прекарваме повече време с другия. Няма лошо,ама ако това продължи не повече от няколко седмици. После се превръща в патология на робията. Вие сте като залепени за него, спрели сте да ходите на зумба, не се срещате с приятелки толкова често. Дори и най-егоцентричният мъж няма нужда от сянка до себе си.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X