Напишете дума/думи за търсене

Лятото събужда акнето. Как да го предотвратим

На море с акне. Едва ли има нещо по-неприятно. За съжаление се случва често. И не защото лятото е в таен заговор с пъпките, за да ви съсипe ваканцията качествено, а поради факта, че топлото време и акнето не се понасят особено.

След месеци затишие и гладка кожа, щом стане напечено навън, акнето напомня за себе си. Защо?

Топлината

Тя провокира кожата да произвежда повече себум, а с това се увеличават и шансовете ви да се сдобиете отново с омразните образувания по кожата. Изберете козметичен продукт, който има за цел да помогне на кожата ви с активното себумно производство и същевременно я подхранва и матира.

Слънчевите лъчи

Не, те не са безобидни и не помагат на акнето. Напротив. Дори да ви се струва, че след няколко интензивни слънчеви бани, кожата ви се е успокоила, а пъпките почти изчезнали, не се подвеждайте. В повечето случаи ефектът е временен и след няколко дни акнето най-вероятно ще ви го докаже. За това не пропускайте и ден без да нанесете слънцезащитен крем на лицето и деколтето. Но бъдете взискателни към продукта с SPF фактор, потърсете подходящия за вашия тип кожа.

Изпотяването

Неизбежно, но и крайно неблагоприятно за акнеичната кожа. Влагата по лицето в комбинация с обичайните замърсявания в околната среда създават идеална среда за развитието на бактерии и запушване на порите. Избягвайте обаче да попивате влагата по лицето с ръце. Тялото, в това число лицето, се поти и през нощта през лятото.

А краят му все още е далеч, но не е задължително да го прекарате в мрачни мисли и подутини по лицето. Пийте достатъчно вода, избягвайте мазните храни и не се лишавайте от сън. Според проучване хората, които будуват повече, по-често се срещат с акнето.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X