Напишете дума/думи за търсене

Пълнени тиквички

Необходими продукти:
3 тиквички
1 домат
3 яйца
70 г сирене
3 с.л. заквасена сметана
3 стръка пресен зелен лук
3 скилидки чесън
1 връзка копър
кашкавал - за поръсване
сол и черен пипер

Начин на приготвяне:
Тиквичките се измиват добре и се разрязват на две. Вътрешността им се издълбава с лъжица. Варят се в подсолена кипяща вода. В купа леко се разбиват яйцата. Към тях се прибавят натрошеното сирене, сметаната, нарязаният на ситно лук, пресованият чесън и настърганата вътрешност на тиквичките. Сместа се разбърква и се овкусява със сол, черен пипер и около половината от копъра. Отцедените тиквички лодки се пълнят с приготвената смес, като преди това на дъното на всяка половинка се слага по малко домат. Настъргва се кашкавал, който се разпределя равномерно върху тиквичките. Те се подреждат в тава. Добавя се мъничко гореща вода. Фурната се загрява на 180 градуса. Тиквичките се пекат около 20-30 минути. Преди да бъдат поднесени, се поръсват с остатъка от наситнения копър.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X