Напишете дума/думи за търсене

Как да спестим от козметика с натурални средства

Внезапно ви свършва любимият крем или маската за коса? Или пък просто този месец не можете да отделите пари за козметика? Има няколко продукта, които винаги трябва да държите под ръка и всичко ще бъде наред.

Кисело мляко

Може да го използвате вместо маска или като заместител на успокояващия крем за лице и тяло. Киселото мляко прекрасно облекчава кожата след слънчево изгаряне. Освен това, с помощта на маска от сметана или кисело мляко може да се възстанови повредена в резултат на термична обработка коса.

Зехтин (или друго нерафинирано растително масло)

Използвайте го вместо козметика за сваляне на грима като екологично и хипоалергенно средство, което ви е винаги под ръка в кухнята. Зехтинът е чудесен вариант за подхранване на косата и предотвратяване на накъсването и раздвоените й краища. Ако редовно го използвате под формата на маска, ще забравите за сухата и изтощена коса.

Пакетчета зелен чай

Зеленият чай се справя с лекота с торбичките и отоците под очите. Ако ви свърши неочаквано кремът за около очите, спокойно може да се доверите на обикновено пакетче зелен чай – кофеинът, който се съдържа в него, освежава и тонизира кожата. За целта накиснете чая в студена вода и сложете на клепачите за 10 минути.

Балсам за коса вместо крем за бръснене

Когато нямате подръка крем за бръснене, може да използвате балсам за коса, за да омекотите кожата и да осигурите безопасно бръснене.

Мазен крем за удължаване действието на парфюма

Ако са останали само няколко капки парфюм във флакончето, а нямате възможност веднага да си купите нов, може да го направите по-икономичен с помощта на мазен крем. Ароматът на парфюмната или тоалетната вода се изпарява по-бързо върху сухата кожа. В този случай мазният крем помага да продължите дълготрайността на уханието и премахва необходимостта от пръскане по няколко пъти в течение на деня. Преди да нанесете парфюма, просто намажете съответните зони с крем без аромат.

Морска вода вместо термална

Заменете скъпата термална вода с по-евтин вариант. Ако не сте на море и не може да загребете директно, напълнете пулверизатора с минерална или изворна вода, добавете 1 ч.л. морска сол и периодично освежавайте лицето си с тази течност.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X