Напишете дума/думи за търсене

Почистваща и хидратираща процедура с пилинг преди лятото

През лятото слънцето взема от влагата на нашата кожа, а никой не иска да се сдобие с нови бръчици по лицето. Затова на помощ идва почистващата и хидратираща процедура с пилинг.

Работа с ултразвук

Процедурата е подходяща за лятото, тъй като през този сезон кожата се дехидратира, горният й слой се лющи, а ако не се почиства редовно, тя може да стане на петна. За целта се правят маски или се прилага ултразвуков пилинг, подходящ за всеки тип кожа, но предимно за суха и силно дехидратирана. Този вид пилинг е най-нежният, тъй като действа чрез ултразвукови вълни, които много добре излющват кожата, без да я нараняват. Тази процедурата може да се прилага и при много чувствителна кожа.

Кожата се овлажнява с пара

Добре е 10 дни преди да се подложим на освежаващата терапия да сме си направили почистване на лицето. Защото при пилинг процедурата кожата се почиства, но не и в дълбочина. Първата стъпка е използване на вапозон или овлажняване на кожата с пара, за да се размекне най-горният й слой. След това се нанася серум, който омекотява тапичките на черните точки, както и участъците, където има струпване на мъртва тъкан. Идва ред на ултразвуковия пилинг, който се прави във всички зони на лицето. Чрез него се отстранява слоят, който пречи за проникването в дълбочина на хидратиращите продукти. В резултат на парата порите са отворени и готови за същинската хидратация, която се прави с различни видове серуми, маски, кремове с алое. Често козметикът използва серум, който се втрива с леки масажни движения, които подобряват кръвообращението и правят кожата по-пропусклива.

Масаж с колаген при остра нужда от овлажняване

Ако кожата е силно дехидратирана, с масаж се вкарва серум с колаген или с ултразвук, което се прави с различен апарат от този за пилинга. Резултатът е изглаждане на бръчките, стимулиране регенерирането на кожата и затваряне на порите. Осигурява се дълбочинно проникване на продуктите в кожата. Тя се успокоява, а порите се затварят със специален уред за студена терапия, с който се обтрива лицето. Процедурата е добре да се прави веднъж на две седмици. Не е хубаво да се прилага, ако кожата е възпалена и с гнойни пъпки.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X