Напишете дума/думи за търсене

Тайни за гримиране, които не знаем

Професионалните гримьори имат своите дребни трикове, които не обичат да издават на аматьорите. Ние обаче нямаме нищо против да ви споделим някои от тях.

1. Използвайте пудра, когато гримирате очите
Ако макиажът предполага сенки за очи в наситени тъмни тонове, преди да ги нанесете, напудрете обилно зоната под очите. Когато нанасяте сенките, тъмните частици от тях ще попаднат върху пудрата и накрая можете просто да ги отстраните с четка за грим с дълъг косъм. Така цветовете няма да се размажат и гримът ще бъде по-дълготраен, а зоната под очите ще изглежда по-матова.

2. Коректорът прикрива следите от умора
Но само ако подберете и нанесете коректора правилно. Цветът на коректора трябва да е малко по-светъл от основния тон на кожата. Нанесете го обилно във формата на голям триъгълник, като се движите от вътрешния ъгъл на окото през ябълките на бузите към слепоочията. Размажете коректора с влажна гъбичка за гримиране. Този трик е много популярен сред професионалните гримьори за освежаване и придаване на сияен вид на лицето.

3. Правилна хидратация
Всеки макиаж започва с овлажняване на кожата. Изберете хидратантен крем с SPF. Не забравяйте и за крема, специално предназначен за деликатната зона около очите – започнете именно с него: хидратирайте първо зоната около очите, а след това лицето, шията, ушите. Ако кремът е в бурканче, използвайте шпатула – не бъркайте в бурканчето с пръсти, за да не се превърне в среда за размножаване на бактерии. Преди да нанесете крема, затоплете тубичката или бурканчето в дланите си – така ще попие по-бързо.

4. Как да направите очите по-изразителни
За да изглежда по-ярък цветът на очите ви, очертайте линията на долния клепач с мек молив в подходящ нюанс – бял и бежов. Така ще увеличите визуално очите и ще направите погледа по-дълбок.

5. Защо ви е необходим праймер
Много жени напълно несправедливо не оценяват в достатъчна степен праймера. Неговата мисия е да изравни повърхността на кожата, да маскира разширените пори и да изглади повърхностните бръчки. Някои праймери имат и ефект на сияние. Накратко - това е идеалната основа за грим.

6. С какво да замените тоналния крем
Ако тоналната основа ви се струва твърде „тежка”, опитайте с тонален хидратиращ крем. Той на практика не се усеща, а същевременно изравнява кожата, придава й красив цвят и дори маскира дребните несъвършенства. По този начин лицето изглежда напълно естествено.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X