Напишете дума/думи за търсене

Детска дентална клиника ЕО Дент – новото измерение на детската дентална медицина в България

Много от нас си спомнят емоциите от ходенето на зъболекар от детството и съпътстващите ни страхове. Свързвахме го с неприятният шум от машинката, болката, която бе нетърпима, миризмата на зъболекар и не на последно място зъболекарят, който постоянно повтаря, че няма да боли и че трябва да седиш с отворена уста. За наше огромно щастие, всичко това вече е в историята и нашите деца могат да бъдат спокойни.

С огромна радост ще ви разкажем за приказното водно царство на детската дентална медицина в лицето на ЕО Дент. Първата по рода си специализирана детска дентална клиника в България е направена само и единствено за деца. Още от прекрачването на входа всяко дете започва да се чувства като в детски кът за игри. Такъв в клиниката на ЕО Дент има и това е едно прекрасно начало за предразполагане на малките пациенти.

В клиниката също така, можем да намерим и компютърни игри, специално изработени зъболекарски столове под формата на заек и малък моряк, тийнейджърски кабинет за по – големите, както и страхотно изработената регистратура приличаща на кораб. Има също така телевизор, който е предназначен за гледане на детски филмчета, както и детски песнички, които звучат във всеки кабинет.

Много важен елемент, на който са наблегнали в дентални клиники ЕО Дент е превенция към грижата за детските зъбки. Поставени са малки мивки, на които децата се учат как правилно да мият своите зъби. Клиниката е оборудвана с най-ново поколение апаратура, като предлага и лечение с лазер. Лечението с лазер е безболезнено и е подходящо за деца, защото реално те не изпитват болка при лечението.

Разбира се, винаги има случаи, при които децата отказват да съдействат на денталния специалист и тогава родителите са принудени да се възползват от лечението под анестезия. Това е лечение, при което децата заспиват с помощта на райски газ, след което голям екип от специалисти – анестезиолози, асистенти и зъболекари провеждат лечението. Хубавото при този тип лечение е, че лекарите имат възможността да си свършат работата по-най добрия начин, а дете няма спомен за интервенцията и за каквато и да е болка. След самата процедура, детето се настанява в специална стая, която е направена като детска стая с цел детето да се чувства в домашна атмосфера след събуждането.

Уникалното на тази клиника, освен всички неща, които изброихме, е че тя е специализирана и в нея има отделен блок за лечение на деца със специфични потребности. Този сектор е оборудван със сензорна зала, която се използва предимно при деца с аутизъм, оборудвана със светещи снопове, звуци, светлини и аромати, които предразполагат този тип пациенти. Отделно, това отделение разполага с три операционни блока с анестезиологични апарати и всичко необходимо за едно лечение на световно ниво. Най-радващото е, че лечението на деца със специфични потребности до 18г. е напълно безплатно. Тоест, това е една страхотна новина за всички нуждаещи се от този тип лечение.

На 1-ви юни ЕО Дент празнува своя 14-ти рожден ден. Подготвени са много изненади и децата ще могат да се радват на страхотно парти в детската клиника, което ще започне в 13:30ч. Ще има програма, която ще включва подаръци, игри и театър. През месец юни в ЕО Дент е месец на безплатната детска профилактика, като всяко дете ще може да се възползва от безплатен преглед и подарък.

Заповядайте на адрес гр. София, р-н Изгрев, ул. „Св Пимен Зографски“ 16!

X