Напишете дума/думи за търсене

Какво да правим при несподелена любов

Да заобичаш някого, става бързо, понякога ти трябват точно 60 секунди, особено ако влюбването ти се отдава от малък. Да те отхвърлят обаче, отнема по-малко от половината време на любовта.

Да ти покажат, че не се нуждаят от емоцията ти, е болезнено, но няма нужда да ни счупва. Няма нужда да заравяме и сърце, и глава в пясъка от самосъжаление. Ето някои тайни за лечението на разбито сърце.

Оставете малко да ви боли

Един от ключовете за справяне с отхвърлянето е да не се самозалъгваме. Няма нужда да си повтаряме, че не ни заслужават, че не сме имали нужда от тоя, дето не ни е искал. За всички е ясно, че това е израз на отричане на ситуацията, но тя по-реална няма как да стане. Чували сте мъдростта, че това, което не ни убива, ни прави по-силни.

Поучете се от несподелената си любов

Намерете сили да оцените ситуацията адекватно. Минете стъпка по стъпка от началото до края на отношенията и вижте къде е била най-изтънялата брънка. Опитайте се да си извадите поука и не попадайте в капана на самосъжалението и усещането за жертва. Помнете, че когато губим нещо, не знаем какво печелим. В крайна сметка никой не трябва да се моли да бъде обичан.

Не циклете на едно място

Дори да се питате постоянно защо точно на вас ви се случва това, нещата няма да се променят. Съгласете се, че зациклянето и лутането в този въпрос си е акт на безсилие. Размишлението по темата може да е гигантско упражнение за избягване на реалността, но живеенето в приказките е за лека нощ, а не за останалата част от денонощието.

Не го приемайте лично

Ще кажете: „Е, как да не го приемаме така?“ Ами лесно. Няма нужда от излишни теории на конспирацията, в които вие сте главен герой. Приемете, че хората правят много неща по различни причини. Това, че някой не ви харесва достатъчно, за да е с вас, не означава, че вие сте лоши, грозни или недостатъчни за своето правилно човече.

Заобиколете се с позитивни хора

Когато сте паднали духом, едно от най-добрите лекарства са бърбориви, смели и с леки души приятели. Такива, които ще ви държат заземени и няма да ви позволят да се окопавате в самосъжаление и горест. Ако пък имате подръка и здравословно уверени в себе си хора, още по-добре. Почерпете малко от самочувствието им, то може да е заразно.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X