Напишете дума/думи за търсене

Маски, които опустошават пъпките

Всеки иска да има гладка кожа, и затова появят ли се по лицето ни пъпки, изпадаме в ужас. Но може да се справим с тях и без да харчим излишни средства за скъпа козметика. Маски с натурални продукти от домакинството ще ни помогнат в борбата с тези нелицеприятни образувания. Основно правило при нанасянето на домашни маски за лице е те да се положат върху суха и чиста кожа.

С морска сол

Когато отидем на море всички пъпки изчезват. Това се дължи на вълшебната морска вода. У дома на помощ може да ни дойде морската сол. Разтворете малко от нея в съд с вода, измийте лицето си и останете така за 10 мин. Изплакнете с хладка вода и нанесете хидратиращ крем. Козметиците препоръчват обливане с такава вода на цялото тяло за почистване на кожата. Много ефикасна в борбата с пъпките е Поморийската морската луга.

С яйчен белтък и лимон

Лимонът изсушава пъпките, а в комбинация с яйце, върши чудеса. Изцедете сока на един такъв цитрус и го добавете към предварително разбития на сняг белтък. Разбъркайте с леки движения и нанесете на няколко пъти върху лицето. Останете така 20-30 мин и изплакнете с хладка вода.

С куркума

Куркумата има антибактериални, противовъзпалителни и антиоксидантни свойства. Тя затваря всякакви рани по кожата и премахва пъпки. В комбинация с мед има още по-силно действие. Смесете 1ч.л. куркума, 1 ч.л. лъжица мед, 1-2 с.л. прясно мляко. Нанесете маската върху лицето и шията с помощта на четка за грим. Ако остане жълтеникав оттенък на лицето, почистете с мляко. Използвайте маската на всеки 3 дни. Друга маска с мед, която може да се ползва за изчистване на лицето, се състои от 1 с.л. мед и разбито яйце.

Канелата, ябълковият оцет, зеленият чай и содата също могат да бъдат полезни за намаляване на пъпките и белезите по лицето.

Канелата има антимикробни и противовъзпалителни свойства. Алфа хидроксилните киселини в ябълковия оцет отпушват порите на кожата и разтварят мъртвите кожни клетки. Освен това, той възстановява естествения pH на кожата и свежда до минимум разширените пори.

Зеленият чай е пълен с антиоксиданти, които се борят с вредните свободни радикали и помагат за поддържане на светъл, безупречен тен.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X