Напишете дума/думи за търсене

6 сутрешни навика, които ще ни направят по-красиви

Забързаните сутрини са оставяли върху нас неведнъж следи от възглавници и сън. Често имаме време само колкото да си измием очите, камо ли да се гримираме или да си причиняваме други разкрасителни процедури. Има обаче спасение за припрените утрини.

Яжте протеини на закуска

Ако обичате да закусвате, а не успявате да станете достатъчно рано, за да направите макиажа си, тогава включете в първото си ядене за деня яйца и кисело мляко. Не само ще поддържате килограмите в ред, ами ще се сдобиете и с по-здрава и сияйна кожа.

Чаша вода преди работа
След няколко часа неконсумиране на вода нищо чудно да си причините чудна дехидратация – един от враговете на красивата кожа. По време на сън разбираемо ние не приемаме вода. Ако спите между 7 и 9 часа, задължително започнете деня с чаша вода, която да хидратира полусъбуденото ви тяло. Това ще стегне и тонизира кожата.

Използвайте антиоксидантен серум

Ще бъдете благодарни за този съвет с нарастването на годините. Може и да не забележите резултатите веднага, но тази грижа ще ви се отблагодари с времето. Антиоксидантите се опълчват срещу свободните радикали, които променят структурата на кожата и водят до бръчки, старчески петна, а понякога и до карцином. Затова всяка сутрин нанасяйте пласт антиоксидантен серум и останете за по-дълго млади и здрави.

Сутрешна тренировка вместо след работа

Упражненията засилват циркулацията на кръв, контролират теглото и се занимават успешно със здравословните проблеми, а като капак на всичко ни даряват с красиво тяло и здрава кожа. Ако обичайно ходите на аеробика или друг вид спортни занимания след работа, по-добре е да ги изместите за сутрин рано. Така хем ще стартирате деня свежи, хем кожата ви ще се чувства по-важна и блестяща.

Мийте се с ледена вода

Ако се събуждате подпухнали, спрей с ледена вода може да се окаже будилник за кожата ви. Едновременно здрава, свежа и бързо събудена.

Пийте зелен чай вместо кафе

Кофеинът е добър за кожата, защото я съживява. Но вместо да използвате този в кафето, опитайте се да започвате деня си с чаша зелен чай. Той е много богат на антиоксиданти, а вече стана дума колко са благодатни те за здравето и хубостта.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X