Напишете дума/думи за търсене

Газирана вода за здравословно разхлаждане през лятото

Лято е и е време за почивка, разходки на открито, плаж, слънце и море. В горещите летни дни имаме нужда от повече течности, но знаем ли кои напитки да изберем, за да утолим жаждата?

Водата винаги е първото и най-подходящо решение. Често обаче инстинктивно посягаме към подсладените газирани напитки, като си мислим, че ще ни освежат. Те наистина ни ободряват, тъй като зареждат организма с калории, въглехидрати и захари, но не утоляват жаждата.

За да избегнете риска от обезводняване през лятото и да осигурите на тялото си необходимата здравословна хидратация, най-добре е да пиете вода, и то поне по 1.5 - 2 литра на ден. Ако все пак искате нещо по-различно от чистата вода, или просто нямате навик да я пиете, можете да добавите към нея няколко капки лимон или парче плод. Това ще обогати вкуса й и ще я направи още по-приятна за консумация.

Друга здравословна алтернатива е газираната вода. Тя е изключително подходяща през лятото, тъй като ободрява, подобрява храносмилането, потиска апетита и подхранва тялото с полезни минерали и ензими. Освен това, газираната вода е диетична – съдържа 0 калории и прекрасно утолява жаждата в горещите дни. Газираната вода има редица полезни свойства за организма и помага при диети за справяне с наднормено тегло.

Газираната вода е много подходяща за разреждане на любимия ви плодов сок или за приготвянето на летни коктейли. Можете да я използвате също така като подобрител на вкуса за прясно изцедени сокове, които също са полезни за здравето и добрия външен вид. Много добре се комбинира с различни ястия и вина, помагайки ви да усетите вкуса от всяка следваща хапка. Ако ви се пие нещо освежаващо, но избягвате подсладените напитки, газираната вода е вашата здравословна алтернатива.

РЕЦЕПТА ЗА ДОМАШНА ЯГОДОВА ЛИМОНАДА:

Продукти:

500 гр. ягоди

4 с.л. захар

2 лимона

500 мл газирана вода DEVIN Air

Няколко листа мента

Начин на приготвяне: Пасирайте почистените ягоди, захарта и сока от лимоните. Когато сместа стане еднородна, добавете газираната вода. Украсете с листенца мента и сервирайте. За още по-добър вкус – насладете се на лимонадата в компанията на приятели!

X